Nový radiátor není nutné kupovat. Dekupáž ho dokáže změnit k nepoznání

Máte v plánu koupit nový radiátor, jelikož ten stávající je již nevzhledný. Rozhodně to nedělejte a využijte techniku zvanou dekupáž. S ní vám ukážeme jinou cestu. Je levná a výsledek opravdu stojí za to. Najednou zjistíte, že koupe nových radiátorů by byla naprosto zbytečná. A co více, vaše stávající se změní doslova k nepoznání. Tím si můžete být jisti.

Technika zvaná dekupáž

To, co si ukážeme, je technika označovaná jako dekupáž. Není příliš známá, přitom je velmi jednoduchá a zvládnout ji dokáže každý. Je unikátní v tom, že díky ní dokážete přenést určitý vzor právě na váš radiátor. A jak může následně vypadat, to můžete vidět na několika fotografiích, kterými jsme článek doplnili.

Nejprve radiátor připravte

Jaké první jsou nezbytné přípravné práce. A to takové, že radiátor nejprve očistíte a potom současný nátěr odstraníte brusným papírem. Následně byste neměli zapomínat také na důkladné odmaštění povrchu. To proto, že poslední přípravnou fází je jeho natření bílou, matnou barvou. Tím jste na dekupáž připraveni.

Použijte barevné ubrousky

Unikátem této techniky je to, že jsou při ní využívány obyčejné papírové ubrousky, které jsou využívány při prostírání stolu. Jejich motivy následně obtisknete na vaše topení. Tím ho doslova změníte k nepoznáni. Podle toho, jaký motiv ubrousku vyberete, budete mít své topení. Je na vás, zda zvolíte spíše něco neutrálního nebo decentního, či se rozhodnete pro extravagantní vzhled.

Postup je jednouchý

Dekupáž je založena na tom, že když máte radiátor přiopravený, budete na něho jednotlivé ubrousky v podstatě obtiskávat. Opatrně sejmete spodní vrstvu ubrousku, aby vám v ruce zůstala jenom ta jemná s motivem. Radiátor natřete lepidlem a tento kus na topení přiložíte a přilepíte. Potom už stačí pouze vrstva nejlépe akrylové barvy, kterou vše jednoduše přetřete. Necháte zaschnout a je hotovo. Jak vše může vypadat vidíte v naší fotogalerii.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]