Obyčejné brambory stačilo správně nakrájet a vznikla dokonalá příloha

Brambory jsou notoricky známou přílohou. Tento recept vám ukáže, že s trochou snahy si vytvoříte chutnou a na první pohled dokonalou pochoutku. A skutečně na ni nebudete potřebovat nic jiného, než běžné brambory a pár dalších ingrediencí. Až recept vyzkoušíte a naservírujete svým blízkým, můžete si být jisti, že ho budou stoprocentně milovat.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Aby se vše povedlo, jak má, neobejdete se bez správných ingrediencí. Ty máte zcela určitě doma a pokud ne, koupíte je v každém obchodě. Na recept je třeba mít:

  • 3 velké červené brambory
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 4 větvičky tymiánu
  • Sůl a pepř

Začínáme úpravou brambor

Jedná se o velmi důležitý postup. Jako první brambory oloupejte a potom je důkladně nakrájejte tak, aby měly, pokud možno válcovitý tvar. Když máte, vložte je na chvíli do hrnce se studenou vodou. To proto, že pustí přebytečný škrob, a tak budou mnohem hutnější. Následně je z vody vytáhněte a důkladně je vysušte klasikou nebo papírovou utěrkou.

Brambory vložte na pánev

Vezměte pánev, rozehřejte ji a přidejte na ní olej. Jakmile je horký, vložte do pánve brambory. Nikoliv na ležato, ale na stojato. Takto je osmažte nejprve z jedné a potom z druhé strany. Když je horní a spodní část krásně dozlatova osmažená, vyjměte je z pánve, položte na talíř a můžete je osolit i opepřit.

Dochuťte a vložte do trouby

Nyní si rozehřejte máslo, ve kterém nechte chvíli ležet větvičky tymiánu. Touto směsí, která bude skvěle vonět i chutnat brambory přelijte. Následně je na talíři v této směsi lehce promíchejte, aby jí nasákly co možná nejvíce. Poté brambory přendejte na plech pokrytý pečicím papírem. Spolu s bramborami na směs dejte i rozehřáté máslo s tymiánem, které bude stále uvolňovat svou chuť a vůni.

Upečte a podávejte

Jdeme do poslední fáze. Trouba by měla být předehřátá na 220 stupňů Celsia. Když je této teploty dosaženo, dejte plech do trouby, tu zavřete a pečte. Ideálně po dobu 30 minut. Následně brambory vyndejte a servírujte. Jakmile je ochutnáte, zjistíte že jste lepší bramborovou přílohu patrně nikdy nejedli.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]