Odpuzovač hmyzu nemusíte kupovat, doma vyrobený poslouží dostatečně

Odpuzovač hmyzu je skvělým pomocníkem, jak se chránit při venkovním posezení. Mnoho lidí si lapače kupuje, což není ideální cesta. Jak proto, že některé nemusí dobře sloužit, tak proto, že mohou být i příliš drahé. Některé dokonce potřebují elektřinu, což je na řadě míst také komplikací. Jak vše vyřešit jednoduše a vcelku elegantně? Odpuzovač hmyzu si sami vyrobíte.

Stačí pár běžných věcí

Budete překvapeni, jak jednoduché to může být, protože k výrobě domácího odpuzovače hmyzu budete potřebovat jenom tyto věci. Ani je nemusíte kupovat, jelikož se jedná o ingredience, které byste měli najít i ve své domácnosti.

  • Pevný igelitový sáček se zavíráním
  • 4 jakékoliv mince
  • 2 sklenice vody
  • 2 lžičky soli
  • 4 lžíce citronové šťávy

Výroba je jednoduchá

Jakmile máte vše potřebné, můžete se pustit do výroby. Jako první si smíchejte vodu, sůl a citronovou šťávu. Vznikne vám roztok, který následně opatrně nalijete do vašeho pevného igelitového sáčku. A do něho, přímo do dané tekutiny, nezapomeňte přihodit také dané mince. A je hotovo. Váš odpuzovač hmyzu je hotový. Nyní už ho stačí jenom zavěsit na potřebné místo, třeba na vaši terasu, pergolu nebo kamkoliv jinam.

Jak ho použít?

Důvodem použití uzavíratelného sáčku je to, že ten můžete ponechat zavřený ve chvíli, kdy venku nejste. Voda se tak nebude odpařovat a tak nebude třeba v budoucnu chystat odpuzovač hmyzu nový. Teprve až když budete chtít trávit čas venku, tak sáček lehce otevřete. Začne se z něho linout vůně, kterou celá řada hmyzu nesnáší. Díky tomu se bude vašemu místu vyhýbat. A po tom, co své posezení venku ukončíte, sáček zase uzavřete, aby vám vydržel. Jednoduché, že ano?

Podobných odpuzovačů si můžete vyrobit, kolik jenom chcete a můžete je rozmístit na všechna místa kolem domu i na vaši zahradu, kde chcete zajistit to, abyste od nezvaných návštěvníků v podobě létajícího hmyzu měli skutečný klid.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]