Dnes vám přinášíme návod, jak si vyrobit osvěžující a lákavou pochoutku. Tento nápad ocení určitě i vaše děti a vy tak můžete nenásilným způsobem do jejich tělíček vpravit notnou dávku vitamínů. Do želatiny mimo jiné můžeme zamíchat i sezonní ovoce a takové želatinové občerstvení neunikne určitě žádné pozornosti. Želatina se velmi často pojí k zákuskům a sladkým desertům a proč jí neudělat trochu zdravěji? Nejen děti mají mlsné jazýčky a tento chutný, zdravý desert ozdobí i nejeden slavnostní stůl. Jestli ještě přemýšlíte, co podávat po nedělním obědě k pravidelné siestě – zkuste ovocné měsíčky z želatiny.
Ingredience na domácí želatinu
- 1 balíček pudingu (vanilka, malina, citrón, jahoda)
- Jakákoliv ovocná šťáva
- Voda
- Javorový sirup, med nebo jiné sladidlo
Postup přípravy
Vymačkáme pomeranče, grepy, citróny a zředíme vodou. Pokud bude šťáva hodně kyselá, můžeme přisladit, ale kyselkavá želatina je mnohem lepší a více osvěžující. Zvolíme výchozí chuť pudingu v prášku a zamícháme do šťávy. Připravujeme úplně stejně, jako když vaříme puding v mléce. Jen šťávy bude o něco menší množství, aby želatina byla správně tuhá. Jakmile máme hotovo, můžeme ještě vmíchat sezonní ovoce (rybíz, jahody, maliny a další) popřípadě na drobno nakrájený pomeranč.
Do vydlabaných mističek z citrusových plodů nalijeme želatinu a dáme na chladné místo ztuhnout. Jakmile je želatina dostatečně tuhá nakrájíme opatrně ostrým nožem na měsíčky a servírujeme. Ozdobit můžeme ještě i lístečky máty. Nejen chutné, ale lákavě vyhlížející občerstvení máme na světě. Přejeme dobrou chuť!
Obrázek: socreativethings.com