Pečený dort s banány a čokoládou

Máte rádi banány a čokoládu? Pokud máte rádi chuť čokoládových banánů a máte rádi také domácí dezerty, připravte si tento vynikající dort. Podmanivá kombinace banánů a čokolády přitahuje každého. Tuto pochoutku můžete připravit na rodinné oslavy, stejně jako na sobotní odpoledne ke kávě. Určitě dostanete spoustu komplimentů od dospělých, stejně jako od dětí.

Připravte si vše potřebné

Nebojte, nebudete potřebovat nic drahého. Nejdražší na celém receptu budou pravděpodobně vajíčka. Máte-li možnost použít domácí, udělejte to. Nejen, že ušetříte, ale užijete si také mnohem lepší chuť. Podívejte se, co všechno budete potřebovat na výrobu tohoto vynikajícího dezertu. Na těsto potřebujete:

  • 3 vejce
  • 200 g cukru,
  • 3 lžíce mléka
  • 200 g bílé mouky,
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva,
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 velké banány.

Ingredience na výbornou šlehačku, která je nedílnou součástí této pochoutky:

  • 2 balíčky šlehačky,
  • 250 ml studeného mléka.

Dále budete potřebovat přísady na krém:

  • 200 ml mléka
  • 350 ml vody,
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce mouky.

Další potřebné suroviny, bez kterých se neobejdete:

  • 200 ml mléka,
  • 100 g čokolády.

Způsob přípravy

Vejce rozšlehejte spolu s cukrem. Poté přidejte mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dobře promíchejte. Obdélníkový lech vymastíme olejem a posypeme trochou mouky. Nalijte těsto do plechu vyloženého papírem na pečení a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů. Před vypnutím trouby byste měli vyzkoušet párátko, abyste zjistili, zda je těsto upečené.

Smíchejte smetanu s mlékem, dokud neztuhne, a poté je vložte na hodinu do lednice. Mezitím připravte krém. Mléko, mouku a cukr dejte dohromady. Jemně promíchejte, dokud nezískáte hladký krém.

Pro přípravu polevy rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě. Na těsto dejte tenkou vrstvu šlehačky, poté rozložte plátky banánů. Přidejte čokoládovou polevu na celý povrch dortu. Koláč nechte vychladnout a poté ho dejte na noc do lednice. Následující den ho můžete podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]