Trochu jiné bylinkové pesto. V lednici vydrží až půl roku, vše jen pošlete do mixéru

bylinkové pesto ve sklenici

Pikantní směs bylinkových listů, česneku a vlašských ořechů, vás nadchne. Příprava je jednoduchá. Potřebujete jenom mixér, který všechnu práci udělá za vás.

Pravé italské pesto se tradičně skládá z drceného česneku, piniových oříšků, hrubé soli, lístků bazalky a tvrdého sýra, většinou parmezánu. V této variaci se však mnohem více dbá na pikantnost a tuto obdobu pesta si zamilují především příznivci pálivějších pokrmů. Jeho výrazná chuť dodá jídlům nový rozměr. Hodí se ke všem masům, rybám, salátům i zelenině. V sezóně si je můžete nachystat do zásoby. V lednici vydrží půl roku a tak vám nikdy nebude chybět, když na něj dostanete chuť.

Ingredience, které budete potřebovat

6 listů křenu
100 g petržele
100 g kopru
30 g koriandru (volitelně)
1-2 pálivé papriky
250 g bulharské chilli papriky
150 g česneku
200 g vlašských ořechů
150 g rostlinného oleje
2-3 lžičky soli

Postup přípravy bylinkového pesta

Nejdříve si v mixéru nasekejte vlašské ořechy a přendejte je bokem do misky. Poté vezměte pálivou papriku, bulharskou chilli papriku, očistěte je a zbavte semínek. Česnek oloupejte na jednotlivé stroužky. Vše dejte společně do mixéru a mixujte, dokud nevznikne tekutější kaše. Poté zpracujte všechny bylinky.

pesto

Listy křenu, petržel a kopr propláchněte pod tekoucí vodou a pokrájejte na prkénku na menší kusy. Vše opět umixujte v mixéru. K umixovaným listům nyní přidejte rozmixované papriky, nalijte rostlinný olej a vše společně rozmixujte. Všechny ingredience se tak dobře propojí a teď už jen zbývá přidat směs do mísy s nasekanými vlašskými ořechy, přidat sůl a důkladně promíchat.

hotové pesto

Pikantní směs teď můžete naplnit do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem. Ty v lednici vydrží půl roku a tak po něm můžete sáhnout pokaždé, když na toto vynikající pálivé pesto dostanete chuť. Příprava tohoto receptu je opravdu jednoduchá, pokud však tápete, podívejte se na video níže, kde uvidíte přesný postup.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*