Piškotové těsto, které je jednoduché, chutné a dokonale vláčné

Udělat dobré piškotové těsto nemusí být nemožné. Stačí správný recept a postup přípravy. Podívejte se na obojí. Najednou zjistíte, že existuje varianta těsta, která je z pár surovin, která je jednoduchá na přípravu, která zaujme svou chutí a která je dokonale vláčná. Pokud nevěříte, zkuste tuto variantu a můžete se o tom sami na vlastní kůži přesvědčit.

Stačí jenom tři ingredience

Unikátní je toto piškotové těsto také v tom, že se skládá jenom ze tří, zcela obyčejných ingrediencí. I takto jednoduše může vzniknout dokonalá pochoutka, která se následně stane základem celé řady vašich pokrmů. Co tedy budete potřebovat? Stačí si pamatovat pravidlo šesti, jelikož na tento recept bude třeba:

  • 6 vajec
  • 6 lžiček cukru
  • 6 lžic mouky

Začíná se bílky

Nejprve bílky, které je třeba jako první oddělit od žloutků a potom důkladně vyšlehat. A to s polovinou cukru. Samozřejmostí zde bude nutností použít kuchyňského robota. Šlehejte do té doby, dokud nebude mít vzniklý sníh skutečně velmi tuhou a pevno konzistenci.

Předejte žloutky a zbývající cukr

Když máte sníh z bílků hotový, tak se můžete pustit do přidávání žloutků. Ty přimíchávejte společně se zbývajícím cukrem. Buďte opatrní a vše míchejte pozvolna a ručně, abyste neztratili potřebnou nadýchanou konzistenci, které bylo dosaženo šleháním bílků. Když je vše propojeno, můžete jít na další krok.

Mouka na závěr

I tady platí, že je třeba postupovat postupně. Mouky nesypte do těsta najednou, ale přidávejte ji postupně a také vše pozvolna míchejte. Když zpracujete i poslední lžíci mouky, tak by vám mělo vzniknout dobře a nadýchaně vypadající těsto.

Do trouby a máte hotovo

Poslední krok je celkem očekávatelný. Stačí vzít plech, do kterého vložíte pečicí papír a potom nalijete svoje těsto. To vložíte do trouby a pečete při teplotě 160 stupňů po dobu asi 20 minut. Následně vyjmete, necháte vystydnout a můžete používat dále. A je na vás, jakým způsobem to bude. Jedním si však můžete být jisti. Toto piškotové těsto je jako stvořené pro jakýkoliv dort nebo jiný zákusek s krémem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]