Tento lahodný recept mě naučila babička z vesnice. Tato plněná sekaná se doslova rozpadá na jazyku

Plněná sekaná rozkrojená hotová sekaná

Variace známého receptu na sekanou s vejci. Obohaťte ji o barvu, chuť a výživovou hodnotu zeleniny.

Jednou z nejoblíbenějších možností výroby sekané je recept s natvrdo vařenými vejci, v Česku známý jako pštrosí vejce. Toto jídlo samozřejmě vypadá velmi krásně. Sekaná s omeletou má stejně působivý vzhled, je ale mnohonásobně šťavnatější. Ostatně k náplni této sekané patří zelenina. Dodává tomuto pokrmu bezkonkurenční bohatost a zářivou barvu.

Sekaná s omeletou a zeleninou

Jako náplň lze využít naprosto jakoukoli oblíbenou zeleninu, která bude lahodit vašemu oku i chuťovým pohárkům. Například masitá červená rajčata jsou výbornou náhradou zelených fazolek.

Suroviny na plněnou sekanou

  • Mleté vepřové maso – 500 g
  • Mleté kuřecí maso – 500 g
  • Vejce – 4 ks
  • Paprika – 1 ks
  • Cibule – 3 ks
  • Mrkev – 2 ks
  • Zelené fazolky podle chuti
  • Slunečnicový olej – 4 polévkové lžíce
  • Sůl – 2 lžičky
  • Černý pepř (mletý) podle chuti
  • Tvrdý sýr – 60 g
  • Majonéza podle chuti
Salát s vajíčky

Lahodný babiččin salát z dob Československa je posledním poctivým receptem

Plněná sekaná syrové maso s vejci

Příprava

  • Maso osolte a opepřete, přidejte 2 rozšlehaná vejce. Smíchejte do hladka.
  • Osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Mrkev oloupejte, nastrouhejte nahrubo. Papriku nakrájejte na malé kostičky. K cibuli přidejte mrkev a papriku. Dobře promíchejte. Smažte 5 minut.
  • Rozšlehejte 2 vejce s 1 lžičkou soli. Nalijte na rozehřátou pánev s olejem. Pečte na mírném ohni pod pokličkou.
  • Nastrouhejte sýr. Posypte jím z jedné strany ještě teplou omeletu. Nahoru položte zelené fazolky a omeletu zarolujte.

Plněná sekaná balení hotové omelety

  • Zapékací mísu vymažte olejem. Vložte o něco více než polovinu celkového množství mletého masa. Udělejte v něm malou prohlubeň.
  • Vložte polovinu smažené zeleniny. Rovnoměrně rozložte, osolte a opepřete. Navrch položte omeletu s fazolemi, zakryjte zbylou zeleninou a vložte druhou vrstvu mletého masa. Uhlaďte lžící a snažte se vytvarovat sekanou.
  • Mísu zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů na 25 minut. Poté sekanou vyjměte a odstraňte alobal. Vršek potřete majonézou. Pečte dalších 15 minut.

Sekaná s omeletou a zeleninou je hotová! Je dobrá teplá i studená. Budete-li si přát, můžete s ní připravit i ty nejlepší sendviče. K tomu vám stačí čerstvý tmavý chléb, trochu hořčice a plátek domácí masové sekané.

Plněná sekaná syrová vkládání do mísy

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*