Variace známého receptu na sekanou s vejci. Obohaťte ji o barvu, chuť a výživovou hodnotu zeleniny.
Jednou z nejoblíbenějších možností výroby sekané je recept s natvrdo vařenými vejci, v Česku známý jako pštrosí vejce. Toto jídlo samozřejmě vypadá velmi krásně. Sekaná s omeletou má stejně působivý vzhled, je ale mnohonásobně šťavnatější. Ostatně k náplni této sekané patří zelenina. Dodává tomuto pokrmu bezkonkurenční bohatost a zářivou barvu.
Sekaná s omeletou a zeleninou
Jako náplň lze využít naprosto jakoukoli oblíbenou zeleninu, která bude lahodit vašemu oku i chuťovým pohárkům. Například masitá červená rajčata jsou výbornou náhradou zelených fazolek.
Suroviny na plněnou sekanou
- Mleté vepřové maso – 500 g
- Mleté kuřecí maso – 500 g
- Vejce – 4 ks
- Paprika – 1 ks
- Cibule – 3 ks
- Mrkev – 2 ks
- Zelené fazolky podle chuti
- Slunečnicový olej – 4 polévkové lžíce
- Sůl – 2 lžičky
- Černý pepř (mletý) podle chuti
- Tvrdý sýr – 60 g
- Majonéza podle chuti
Lahodný babiččin salát z dob Československa je posledním poctivým receptem
Příprava
- Maso osolte a opepřete, přidejte 2 rozšlehaná vejce. Smíchejte do hladka.
- Osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Mrkev oloupejte, nastrouhejte nahrubo. Papriku nakrájejte na malé kostičky. K cibuli přidejte mrkev a papriku. Dobře promíchejte. Smažte 5 minut.
- Rozšlehejte 2 vejce s 1 lžičkou soli. Nalijte na rozehřátou pánev s olejem. Pečte na mírném ohni pod pokličkou.
- Nastrouhejte sýr. Posypte jím z jedné strany ještě teplou omeletu. Nahoru položte zelené fazolky a omeletu zarolujte.
- Zapékací mísu vymažte olejem. Vložte o něco více než polovinu celkového množství mletého masa. Udělejte v něm malou prohlubeň.
- Vložte polovinu smažené zeleniny. Rovnoměrně rozložte, osolte a opepřete. Navrch položte omeletu s fazolemi, zakryjte zbylou zeleninou a vložte druhou vrstvu mletého masa. Uhlaďte lžící a snažte se vytvarovat sekanou.
- Mísu zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů na 25 minut. Poté sekanou vyjměte a odstraňte alobal. Vršek potřete majonézou. Pečte dalších 15 minut.
Sekaná s omeletou a zeleninou je hotová! Je dobrá teplá i studená. Budete-li si přát, můžete s ní připravit i ty nejlepší sendviče. K tomu vám stačí čerstvý tmavý chléb, trochu hořčice a plátek domácí masové sekané.
Napište komentář