Spousta lidí preferuje k jídlu převážně kuřecí maso. S pomocí tohoto jednoduchého receptu se ho tak naučíte připravovat na způsob, ze kterého budete ještě velmi dlouho nadšení.
Kuřecí maso je velmi dobrým zdrojem bílkovin a spousty dalších živin, které jsou lidskému tělu prospěšné. Navíc obsahuje daleko méně kalorií, než například vepřové maso. I proto ho hodně lidí preferuje například do různých diet či zdravých jídelníčků. Díky tomuto receptu se naučíte připravovat kuřecí maso na velmi zajímavý způsob.
Co budete potřebovat
- 2 kuřecí řízky
- lžičku soli
- lžičku sušeného česneku
- lžičku mleté sladké papriky
- 1 / 2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky francouzské hořčice
- 1 cibuli
- špetku mouky
- 400 g listového těsta
- 100 g mozzarelly
- 1 vejce
Začněte s masem
Kuřecí řízky si nakrájejte na malé kostičky a dejte je do nějaké dostatečně veliké mísy. Následně je osolte a promíchejte, aby se sůl dostala opravdu na všechny kousky masa. Poté do mísy přidejte sušený česnek, hořčici, mletou papriku a pepř. Opět vše důkladně promíchejte, díky čemuž se vám krásně spojí chutě veškerého koření.
Rychlá svačinka z listového těsta. Univerzální mňamka pro všechny příležitosti i nečekanou návštěvu
Maso si osmažte
Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte jí na olivovém oleji. Následně jí z pánve dejte do misky, vyměňte olej a dejte na pánev orestovat kuřecí maso. To opékejte přibližně 5 minut. Po uplynutí této doby dejte maso do samostatné misky. Vezměte si hrubé struhadlo a nastrouhejte na něm mozzarellu. Nyní máte vše připravené k dokončení receptu.
Naplňte listové těsto
Listové těsto si rozložte a na jeho střed nejdříve položte orestovanou cibuli. Následně přidejte kuřecí maso a vše posypejte nastrouhanou mozzarellou. Vše nakonec zabalte tak, aby vám vznikla plněná kapsa. Tu ještě potřete vaječným žloutkem. Troubu si předehřejte na 200 °C. Kapsu dejte do zapékací mísy s pečícím papírem a dejte jí do trouby na 40 minut. Po uplynutí této doby jídlo z trouby vyjměte a můžete servírovat toto úžasné jídlo.
Napište komentář