Naplňte listové těsto kuřecím masem podle tohoto receptu z časopisu a připravte se na chuťovou euforii

Spousta lidí preferuje k jídlu převážně kuřecí maso. S pomocí tohoto jednoduchého receptu se ho tak naučíte připravovat na způsob, ze kterého budete ještě velmi dlouho nadšení.

Kuřecí maso je velmi dobrým zdrojem bílkovin a spousty dalších živin, které jsou lidskému tělu prospěšné. Navíc obsahuje daleko méně kalorií, než například vepřové maso. I proto ho hodně lidí preferuje například do různých diet či zdravých jídelníčků. Díky tomuto receptu se naučíte připravovat kuřecí maso na velmi zajímavý způsob.

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí řízky
  • lžičku soli
  • lžičku sušeného česneku
  • lžičku mleté sladké papriky
  • 1 / 2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • 1 cibuli
  • špetku mouky
  • 400 g listového těsta
  • 100 g mozzarelly
  • 1 vejce

Kuřecí maso

Začněte s masem

Kuřecí řízky si nakrájejte na malé kostičky a dejte je do nějaké dostatečně veliké mísy. Následně je osolte a promíchejte, aby se sůl dostala opravdu na všechny kousky masa. Poté do mísy přidejte sušený česnek, hořčici, mletou papriku a pepř. Opět vše důkladně promíchejte, díky čemuž se vám krásně spojí chutě veškerého koření.

krájení taštiček

Rychlá svačinka z listového těsta. Univerzální mňamka pro všechny příležitosti i nečekanou návštěvu

Rolka

Maso si osmažte

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte jí na olivovém oleji. Následně jí z pánve dejte do misky, vyměňte olej a dejte na pánev orestovat kuřecí maso. To opékejte přibližně 5 minut. Po uplynutí této doby dejte maso do samostatné misky. Vezměte si hrubé struhadlo a nastrouhejte na něm mozzarellu. Nyní máte vše připravené k dokončení receptu.

Plněná rolka

Naplňte listové těsto

Listové těsto si rozložte a na jeho střed nejdříve položte orestovanou cibuli. Následně přidejte kuřecí maso a vše posypejte nastrouhanou mozzarellou. Vše nakonec zabalte tak, aby vám vznikla plněná kapsa. Tu ještě potřete vaječným žloutkem. Troubu si předehřejte na 200 °C. Kapsu dejte do zapékací mísy s pečícím papírem a dejte jí do trouby na 40 minut. Po uplynutí této doby jídlo z trouby vyjměte a můžete servírovat toto úžasné jídlo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*