Plněné papriky na vesnický způsob. Tento recept posune oblíbené jídlo ještě o úroveň výše

Fotografie: Freepik

Plněné papriky se již dávno staly víceméně klasickým pokrmem a díky jeho rozšířenosti existuje spousty variant, jak si jej můžete dopřát. Zkuste tuto vesnickou.

Máte chuť si na oběd či večeři udělat nějaké jídlo, do kterého bude originálně zakomponovaná zelenina? Plněné papriky jsou výhodné nejen proto, že tyto požadavky splňují, ale navíc vás dobře zasytí a vypadají skvěle před návštěvami. Další výhodou rozhodně je jejich příprava, jelikož je velice jednoduchá a navíc také rychlá. Pokud tedy hledáte něco snadného, rychle udělaného a delikatesního, jste na správné adrese.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • Šest set gramů bulharského pepře
  • Pět set gramů mletého masa dle vašeho výběru
  • Dva kusy větší cibule
  • Sůl, cukr a pepř dle vaší chuti a potřeby
  • Koření dle vaší chuti a potřeby
  • Bylinky dle vaší chuti a potřeby
  • Sedmdesát gramů rýže
  • Jednu mrkev
  • Dvě polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • Dvě stě mililitrů vody
  • Dva kusy bobkového listu
  • Olej dle vašeho výběru
  • Pánev
  • Pokličku
  • Prkénko na krájení
  • Nůž

Papriky vybírejte dle svých preferencí, někomu chutnají s tlustšími stěnami, jinému s tenčími. Pokud si nejste jisti, tak vezměte oba druhy a uvidíte, co vám více sedne. Jakmile budete mít vybráno, tak papriku vykrojte tak, aby se dala jednoduše naplnit. Hned poté ji naplňte mletým masem, které si nejprve okořeníte dle potřeby a nechejte na chvíli bokem.

Rychle hotové a neuvěřitelně chutné

Vezměte si cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Mezitím si nechejte na pánvi mírně rozehřát olej a cibule do něj vsypejte a nechejte mírně osmahnout. Přidejte k ní mrkev, kterou si nejprve omyjete a nastrouháte a také nechejte osmahnout. Následně dochuťte solí a pepřem, přidejte česnek, koření, bylinky a rýži a nechejte směs chvíli na tepelném zdroji.

Nyní je čas přidat dvě lžíce rajčatového protlaku a vodu, vše důkladně promíchejte. Opět mírně dochuťte, tentokrát použijte i cukr a vložte do omáčky bobkový list. Jakmile se dostane k bodu varu, vhoďte do ní plněné papriky a nechejte je dohromady provařit okolo třiceti až čtyřiceti minut. Jakmile požadovaná doba uplyne, máte hotovo a už zbývá papriky jen naservírovat. Jako přílohu můžete zvolit prakticky cokoliv dle vaší chuti, dobré jsou ovšem s rýží či knedlíky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]