Plněné papriky, jak je ještě neznáte. Jsou delikátní, výborné k obědu s bramborem. Každý bude zaručeně chtít recept.
Každý je zná, obvykle podávané s rajskou omáčkou a knedlíkem. Buď jste je nenáviděli, nebo naopak milovali, nic mezitím. Ale věděli jste, že se dají jíst i bez knedlíku a omáčky, jen tak s bramborem? A svou jedinečnou chuť neztrácejí, jsou stále naprosto výborné. Stačí je vyzkoušet, ihned si je zamilujete i na tento způsob. Nutno podotknout, že si je oblíbí i ten, kdo je doteď nenáviděl. Jsou opravdu výborné.
Na plněné papriky budete potřebovat
- 7-8 paprik
- 3-4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 100 gramů rýže
- sůl (dle potřeby)
- oblíbená zelenina
- 150 mililitrů vody
- 400 gramů mletého masa
Jako oblíbenou zeleninu můžete použít prakticky cokoli. V receptu je uvedena mrkev, ale nemusíte se bát třeba i cukety či kapusty nebo špenátu.
Ingredience na omáčku
- 200 gramů rajčatového pyré nebo 4 čerstvá rajčata
Skutečně si můžete připravit i rajskou omáčku. Ale i bez ní jsou papriky s masem výborné. Jen dnes nebude z rajského protlaku, jak jste nejspíš zvyklí. Bude buďto z rajčatového pyré, které můžete koupit v obchodě a obsahuje pouze rozmixovaná rajčata, nebo z čerstvých rajčat.
Postup přípravy
Nejdříve si papriky umyjte vodou, rozřízněte je podélně a odstraňte semínka. Dále si nakrájejte svou oblíbenou zeleninu. Ta by měla být na co možná nejmenší kousky. V případě, že používáte mrkev, použijte struhadlo. Následně nakrájejte i cibuli a nechte si na pánvi rozehřát olej.
Na něm orestujte dozlatova cibuli s mrkví. K zelenině přidejte mleté maso a rýži. Rýži nemusíte nijak předvařovat. K celé směsi přidejte česnek. Ty můžete buďto nakrájet nebo rozdrtit. Pak už jen stačí vše zalít vodou, přidat pepř a sůl. Vařte zhruba 20 minut.
Směs začněte pěchovat do paprik. U kořene nechte trochu místa, ať náplň nevytéká. Dále je všechny dejte na pánev, ve které je budete dále vařit. Papriky v hrnci či pánvi zalejte rajčatovým pyré nebo rozmixovanými rajčaty.
Zakryjte pokličkou a nechte je dusit alespoň 50 minut. Po uplynutí této doby už jen stačí podávat, a to nejlépe horké.
Napište komentář