Obohaťte svůj jídelníček o polévku z česnekového pyré. Je velmi zdravá, a navíc i chutná. Zpestřete si třeba oběd tímto receptem.
Polévka, která je chutná a také velmi rychlá? Takový recept by si přál umět asi každý. Jídla, která jsou výživná někdy nejsou moc jednoduchá na přípravu. Polévka z česnekového pyré splňuje nároky na jednoduchost, a navíc dobrou chuť. Vyzkoušejte si ji její přípravu doma třeba na večeři nebo k obědu. Doplnit ji můžete kouskem pečiva.
Ingredience potřebné do polévky
- 60 gramů česneku
- 150 gramů cibule
- 400 gramů pórku
- 350 gramů brambory
- 1,5 litru kuřecího vývaru
- 125 mililitrů smetany
- 150 gramů chleba
- 4 lžíce taveného másla
- 10 gramů petržele
- 0,5 lžičky tymiánu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
Jak připravit polévku s česnekovým pyré
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a až bude rozehřátý, přidejte nakrájenou cibuli a pórek. Veškerý obsah v hrnci míchejte a smažte 5 minut na rozehřátém ohni.
Přidejte dvě lžíce másla, nasekaný česnek na malé kousky a plotýnku dejte na mírný oheň. Veškerou směs duste pod pokličkou přibližně 10 minut a občas promíchejte.
Přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory, tymián, pepř, sůl, zeleninové koření a vývar. Promíchejte a přiveďte k varu. Poté vařte dalších 20 minut na mírném ohni.
Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte na kostičky nakrájený chléb. Smažte tyto ingredience 10 minut na mírném ohni za občasného míchání.
Do připravované polévky nalijte 33% smetanu, veškerý obsah promíchejte a přiveďte k varu. Připravte si ruční mixér, který po uvaření budete potřebovat. Až se polévka uvaří, tak ji rozmixujte.
Po umixování můžete polévku rozlévat do připravených misek. Ozdobit ji lze nasekanou petrželkou a krutony chleba, které jste si předtím osmažili.
Ingredience do této polévky lze snadno sehnat a nejsou ani drahé. Navíc polévka krásně provoní domácnost a pochutná si na ní celá rodina.