Pomerančová kůra rozhodně není na vyhození. Prospívá zdraví i kráse

Končí u vás pomerančová kůra ve většině případů v koši? Až zjistíte, jaká má pozitiva, tak ji stoprocentně nikdy nevyhodíte. A budete litovat toho, že jste to, kdy udělali. Není to jenom dužina pomeranče, která je prospěšná. Je to také jeho obal, který byste měli ponechat a dále využít. Proč?

Obsahuje mnoho důležitých látek

Jelikož ji většina lidí vyhazuje, tak často ani netuší, kolik prospěšných a kolik důležitých látek slupka od pomeranče obsahuje. Pokud budete konkrétní, nelze zapomínat na vitamíny A, nebo C. Dále obsahuje i riboflavin a další zajímavé prvky, které jsou pro vaše tělo něčím výjimečným. Někteří dokonce srovnávají vlastnosti slupky z pomeranče k těm z jablka, které jsou taktéž velmi výjimečné.

Pomerančová kůra prospěje vaší kráse

Dobrá zpráva pro ženy. Pomerančová kůra má velmi pozitivní vliv na vaše krásu. Má protizánětlivé vlastnosti, dokáže pokožku zbavit nepříjemné mastnoty, stejně jako má pozitivní vliv i na její vyčištění. Vaše kůže bude následně čistá, bude zdravá, pružná a tím i jedním slovem dokonalá.

Ideální také při trávicích či psychických problémech

Pomerančová kůra je také doporučována lidem, kteří mají trávicí obtíže. A to bolesti žaludku, problémy se stolicí, nebo je trápí nadýmání. Stejně tak tato obyčejná věc pomůže i v případě problémů s psychikou, jako jsou úzkostné stavy, ale i běžná nervozita.

Umí toho mnohem více

Zatím to byl jenom výčet několika kladů. Dále nelze zapomínat ani na to, že se hodí při migréně, při léčbě hypertenze, stejně jako při léčbě artritidy. Dále nelze opomenout ano pozitiva v případě potřeby optimálního zavodnění organismu, nebo schopnosti lidské tělo vyčistit od škodlivin.

Jak ji využít a jak ji používat?

Už víte, co vše pomerančová kůra dokáže. A jak ji využít? Zkuste unikátní přírodní recept, na který budete potřebovat kůru z několika pomerančů, jeden litr vody a k tomu také 10 kousků hřebíčku. Kůru omyjte a nasekejte na drobno, a nechte ji dva dny sušit. Potom ji přidejte do vody, krátce povařte, přidejte hřebíček a přelijte do uzavíratelné nádoby. V tu chvíli máte k dispozici zajímavý nápoj, který doporučujeme pravidelně pít, a to vše chvíli, kdy budete chtít dostatečně prospět právě svému zdraví.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]