Umění účelně hospodařit se promítá také do kuchyně a do přípravy jídla. Většinou se oplatí si dopředu plánovat jídelníček a podle něho nakupovat jednotlivé potraviny.
Součástí stravování většiny lidí je maso. Kdo je tedy vegetarián nebo vegan a nejí živočišné produkty, může tento článek klidně přeskočit, protože se ho vlastně netýká. Ostatní by měli zbystřit svou pozornost. Mohou se totiž naučit nakupovat maso tak, aby ušetřili co nejvíce peněz. V dnešní době se to obzvláště hodí, co říkáte?
Porcované kuřecí maso vás vyjde dráž
Pokud se budete více zajímat o ceny masa, což je pro ekonomicky smýšlejícího člověka podstatné, tak zjistíte, že už naporcované kuřecí maso je v řeznictví poměrně drahé. Oplatí se proto koupit, nejlépe v akci, kuře celé. A to hned více kusů, protože si je můžete zamrazit do zásoby. Je tedy pochopitelně nutné mít doma mrazák, a to buď jako samostatný elektrospotřebič, nebo jako součást kombinované chladničky.
Jak naporcovat celé kuře
Cena celého kuřete vychází v současné době asi na 85 Kč za 1 kilogram masa. Naproti tomu již porcovaná kuřecí prsa vás vyjdou na 139 Kč/1 kg a kuřecí stehna na 109 Kč/1 kg. Je tedy zřejmé, že celé kuře je ekonomičtější nákup. Kupte si rovnou 4 kuřata a doma pečlivě naporcujte na jednotlivé díly. Získáte maso hned na několik obědů – 8x kuřecí stehna, 8x kuřecí prsa, 8x křídla a 4x ořezané kuře.
Jak kuřecí maso zamrazit
Nejlépe je zamrazit si již jednotlivé porce na jeden oběd. Vaříte-li tedy oběd ze 4 kuřecích prs nebo ze 4 kuřecích stehen, zamrazte si stehna či prsa do jednoho silnějšího mikrotenového sáčku. Maso se nikdy před mrazením neumývá. Když maso uložíte do mikrotenového sáčku, odstraňte z něho vzduch. Nezapomeňte si každý balíček popsat, co obsahuje. Zamrazené balíčky jsou většinou od sebe k nerozeznání, a pak byste marně hledali konkrétní druh masa. Nejlépe je uvést i datum zamrazení.
Napište komentář