Připravte si jedinečný salát ze zelí a okurek  

Saláty jsou skvělým zpestřením jídelníčku. Úžasně doplňují hlavní jídlo a hodí se také na každou grilovačku. Ideální je znát několik druhů salátu a střídat je mezi sebou.  

Zelné saláty jsou typem jídla, které zajisté nikdy neomrzí. Existuje spoustu receptů. My vám přinášíme jedinečný zelný salát, do kterého se přidávají okurky. Zálivka tohoto salátu je opravdu speciální. Vyzkoušejte ho a pravděpodobně se stane pravidelnou součástí vašeho letního hodování. Pravděpodobně si na něj vzpomenete i v zimě a rádi si na něm pochutnáte znovu a znovu.  

Potřebovat budete hlavně zelí 

Na salát je třeba si připravit 400 gramů zelí, jednu okurku hadovku, 4 vejce a kopr nebo petržel podle chuti. Dále je třeba mít přichystanou sůl, slunečnicový olej, hořčici a zakysanou smetanu. Pak už můžete začít s přípravou salátu.

V první řadě si připravte zelí a okurky. Ideální je oboje nakrájet na proužky. Využít můžete samozřejmě také služeb domácího robota, který práci odvede za vás.  

Připravenou zeleninu vložte do mísy. Mezitím si uvařte čtyři vejce natvrdo a po vystydnutí je oloupejte. Vejce následně rozkrojte napůl a oddělte bílek od žloutku. Bílek nakrájejte na proužky a vmíchejte do mísy se zelím. Místo nože lze samozřejmě použít také kráječ na vajíčka. Následně nasekejte kopr a petrželku. Případně jednu z těchto surovin, kterou preferujete.  

Připravte si také zálivku 

Žloutek, který vám zbyl, nezapomeňte osolit. Následně ho rozmačkejte vidličkou. Přidejte k němu tři lžíce slunečnicového oleje a obě suroviny smíchejte dohromady. Následně do žloutku s olejem vmíchejte také tři lžíce zakysané smetany, která se velmi dobře homogenizuje. Žloutkovou směs nalijte do salátu a teprve tehdy přidejte také připravenou hořčici. 

 Všechny ingredience nyní smíchejte dohromady. Před podáváním je ideální nechat připravený salát odležet v lednici. Skvěle se hodí například jako příloha ke grilovaným masům nebo sýrům. Pokud přemýšlíte, čím pokrm ještě vylepšit, připravte si k salátu ještě bylinkové bagety. Stačí koupit nebo upéct bagety a dát je do trouby či na gril s máslem a bylinkami.  

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]