Připravte si jednoduchý rajčatový snack, po kterém se jenom zapráší

Zapomeňte na chlebíčky, jednohubky, chipsy nebo čokoládové tyčinky. Upečte jednoduchý rajčatový snack, který si zamiluje každý, kdo ho ochutná. Všichni vás budou žádat o recept a chválit vás za to, jakou pochoutku jste připravili. A vy? Můžete si být jisti, že přípravou budete v kuchyni trávit jenom pár chvil. Tento recept na rajčatový snack má ještě jedno velké plus, a tím je jeho jednoduchost. Přípravu zvládnete snadno.

Co budete potřebovat?

Primárně budete potřebovat listové těsto. To nemusíte složitě připravovat, jelikož ho můžete koupit hotové buď mražené, nebo chlazené. Když půjdete touto cestou, ušetříte si mnoho práce a starostí. Poté postačí už jen několik dalších ingrediencí:

  • Česnek
  • Rajčata
  • Olivový olej
  • Bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Těsto položte na plech

Jako první si vezmete plech, na který položíte pečicí papír, čímž snadno eliminujete případné připékání těsta. Těsto položíte na vyložený pečicí papír a následně z něho nožem vyřežete jednotlivé čtverečky. Potom vezmete připravený olivový olej, kterým těsto potřete. Jak vidíte, nachystání těsta není rozhodně nic složitého. Právě naopak.

Nachystejte si rajčata

Nyní je třeba nachystat rajčata. Vyřízněte z nich takzvané bubáky a potom je nakrájejte na kolečka. Každé kolečko následně položíte na daný čtvereček vašeho těsta. Když jsou rajčata na svém místě, tak je opepříte. Rozhodně je však nesolte, protože tento krok přijde až v poslední fázi.

Nyní do trouby

Trouba by měla být předehřátá na 180 stupňů. Vložte do ní plech s těstem a rajčaty a vše pečte zhruba 15–20 minut. Dokud nebude těsto krásně zlatavé a rajčata nebudou lehce hnědnout. Následně vyndejte z trouby a položte na kuchyňskou linku.

Připravte si bazalkové pesto

Po dobu, co se vaše rajčatová svačinka peče v troubě si můžete připravit bazalkové pesto. Smíchejte najemno nasekanou bazalku, najemno nasekaný česnek a dále také trochu olivového oleje. Vše důkladně promíchejte a lžičkou směs natírejte na upečená rajčata. Potom vezměte sůl, každý kousek lehce osolte a je hotovo. Přendejte na tác a servírujte. Uvidíte, že tuto dobrotu si zamiluje každý, komu ji nabídnete.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]