Připravte si rychlé jídlo. Slaný koláč se smetanou a cibulí je to pravé

Nemusí být jenom sladký. Tento slaný koláč vám dokáže, že i druhá varianta může být velmi chutná. V tomto případě je také velmi jednoduchá. Pokud chcete připravit jídlo které je snadné, rychlé a které zasytí, s tímto receptem rozhodně nemůžete šlápnout vedle. Podívejte se, jak na něj.

Začínáme správnými ingrediencemi

Bez nich to samozřejmě nepůjde. Správné potraviny ve správném množství jsou zárukou, že se tento recept povede a že bude chutnat naprosto dokonale. Co k němu budete potřebovat? Základem je těsto, na které si nachystejte:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 ml vlažného mléka
  • 2 brambory
  • 1 lžičku soli
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžičku cukru
  • ½ kostky droždí

Ingredience na těsto znáte. Nyní nezapomínejme také na smetanový krém, který vytvoří horní vrstvu koláče a zajistí mu neopakovatelnou chuť. Zde si připravte:

  • 350 ml smetany
  • 200 g slaniny
  • 2 střední červené cibule

Začínáme těstem

Aby se slaný koláč povedl, je třeba dodržet správný technologický postup, který je spojený s přípravou těsta. Základem je kvásek, který vznikne tak, že do mísy dáte trochu vlažného mléka, potom lžičku cukru a následně rozdrobíte droždí. Misku přikryjte utěrkou, dejte na teplé místo a čekejte, dokud kvásek nevzejde. Bude to trvat desítky minut.

Potom už můžete přidat všechny ostatní ingredience a těsto důkladně zpracovat. Pokud by bylo příliš hutné, přidejte trochu vody. V opačném případě mouku. Potom nechtě těsto pár desítek minut odpočívat, aby nakynulo. Následně je nachystáno k použití.

Tvorba koláče

Těsto dejte na vál a snažte se ho vyválet do tvaru, který odpovídá velikosti pekáče. Na ten dejte pečicí papír a následně vaše těsto. Vezměte smetanu a tu rozetřete na těsto. Snažte se o rovnoměrnou vrstvu. Poté nakrájejte slaninu, kterou vrstvu smetany posypte. Dále na slaný koláč nesypte i nakrájenou červenou cibuli a jste připraveni k pečení.

Za 20 minut bude hotovo

Nyní můžete plech vložit do trouby. A to na zhruba 20 minut. Takto krátce trvá pečení při teplotě 180 stupňů. Když je hotovo, slaný koláč vyndejte, nakrájejte, a ještě teplý ochutnejte. Je to lahůdka, souhlasíte s námi?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]