Připravte si skvostnou sladkou pochoutku: Zapečený palačinkový dort vás nadchne

Nyní máme tip pro velké mlsouny. Už jste někdy jedli zapečený palačinkový dort? Pakliže ne, určitě musíte ochutnat. Je totiž přímo fantastický. Jeho příprava vám nezabere mnoho času. Zhotovit jej můžete již z předsmažených palačinek, nebo je možné usmažit si vlastní. Ostatně recept na rychlé palačinkové těsto také přikládáme.

Recept na rychlé palačinkové těsto

Na domácí palačinky budete potřebovat:

  • 2 vajíčka
  • 400 mililitrů plnotučného mléka
  • 200 gramů hladké prosáté mouky
  • špetku soli
  • špetku jedlé sody (nebo kypřícího prášku, který dodá palačinkám na vláčnosti)

Příprava domácích palačinek

Ze všech surovin vytvořte hladké polotekuté těsto a postupně na rozpáleném oleji (postačí skutečně malé množství) tvořte pomocí naběračky tenké a vláčné palačinky. Pečte dozlatova z obou stran. Hotové placky nechte na talíři vychladnout.

Jaké ingredience budete potřebovat na palačinkový dort?

Až budete mít palačinky hotové, můžete si postupně připravovat suroviny na dort. Obstarejte si:

  • zhruba 12 ks palačinek
  • 500 gramů kravského měkkého tvarohu
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 5 gramů vanilkového cukru
  • 50 gramů rozinek
  • 50 gramů sušených broskví
  • 3 lžíce zakysané smetany

Jak postupovat při přípravě palačinkového dortu?

V míse si nejprve rozmíchejte měkký tvaroh spolu s dvěma lžícemi cukru, vanilkovým cukrem, dvěma vejci, rozinkami a nasekanými sušenými broskvemi. K ruce si pak vezměte kulatou formu na koláč a vymažte ji máslem nebo olejem.

Na dno položte první palačinku a na ní natřete tvarohovou směs. Takto vrstvěte palačinky a náplň, dokud vše nespotřebujete. Poslední vrstva bude tvořena palačinkou. Nakonec je potřeba zhotovit si zapékací omáčku.

Tu připravíte tak, že si smícháte vejce se třemi lžícemi moučkového cukru a přidáte i zakysanou smetanu. Směsí palačinkový dort na povrchu polijete a dáte zapékat do předehřáté trouby na 25 minut při zhruba 170 stupních Celsia.

Podávejte pokrájené na dílky například se šlehačkou. Dobrou chuť!