Přírodní hnojivo vyrobené z chleba je účinnější než jakákoliv chemie

Přírodní hnojivo má mnoho výhod. Neobsahuje chemii a tak neškodí ani rostlinám, ani nám lidem. A také ho lze snadno vyrobit. Ukážeme vám netradiční postup, kde je základní surovinou chleba. I něco tak obyčejného může pomoci všem, kteří chtějí mít dokonalou úrodu. Že to není možné? Můžete se přesvědčit o tom, že to možné je.

Co budete potřebovat?

Na vaše unikátní a netradiční přírodní hnojivo budete potřebovat jenom dvě úplně obyčejné věci. O jaké se jedná? Je to snadné:

  • 30 g domácích chlebových krutonů
  • 1 litr vody

To je ten správný poměr obou dvou ingrediencí, ze kterých vznikne kvalitní přírodní hnojivo, o kterém se dá říci, že v podstatě nemá konkurenci.

Jak na přípravu?

Postup přípravy je velmi jednoduchý. Jako první vezmete litr vody, tu převaříte a nalijete ji do uzavíratelné sklenice. Potom počkáte na to, až bude mít pokojovou teplotu. Následně do sklenice přidáte chlebové krutony. Sklenici zavřete a dáte ji na chladné místo. Třeba do sklepa, stejně jako to může být i vaše lednice. Na tomto místě nechte sklenici s netradičním obsahem po dobu 24 hodin.

Po uplynutí této doby stačí jenom přecedit do jiné nádoby. Pokud se skrz cedník dostanou do nádoby i menší kousky chleba, rozhodně to není na škodu. Není důvod se čehokoliv obávat. Právě naopak. Po přecezení ho lze uložit do lednice, kde by měl vydržet okolo pěti dní.

Jak na použití?

To záleží na tom, v jaké fázi vaše rostliny jsou. Pokud jde o malé sazeničky, tak stačí asi půl lžičky roztoku na každou sazeničku. Více není třeba, jelikož by jim toto přírodní hnojiv mohlo také ublížit. Pokud jsou rostliny větší, dá se samozřejmě dávka i zvýšit, podle potřeby. Pokud sazenice vyroste, je možné po nějakém čase hnojit asi jednou lžičkou tohoto roztoku.

Roztok se dá využít na celou řadu plodin, ale my doporučíme primárně použití na dvě. A to na rajčata a také na papriky. Díky tomu budou vaše plodiny zdravé, velké a to se následně pozitivně podepíše i na celkové sklizni.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]