Problém s ucpaným odpadem lze vyřešit za pár minut, pomůže jedlá soda a ocet

Vyřešit ucpaný odpad můžete jednoduše a rychle. Bez drahých chemických produktů, jelikož vám postačí pouze 2 věci, které máte běžně doma. Pokud je smícháte a necháte působit, tak vytvoříte velmi silnou směs, která stoprocentně zabere. Potom stačí pustit vodu a uvidíte, jak váš dřez v kuchyni nebo umyvadlo v koupelně bude zcela bez problémů jednoduše odtékat.

Ucpaný odpad není nic výjimečného

V kuchyni se odpad ucpává hlavně proto, že do něho míří zbytky jídla, stejně jako tuky. Ty chladnou, jídlo se na ně lepí a vytváří se neprostupný špunt. V koupelně to jsou hlavně vlasy, tělesný pot a zbytky kůže. I to vytváří neprostupný špunt kvůli kterému se odpad ucpává a voda neodtéká. V obou případech si s problémem poradíte celkem snadno.

Stačí pouze 2 věci

Co budete potřebovat? Jsou to jenom dvě věci. Nic více už nepotřebujete. První věcí je obyčejná jedlá soda, kterou často používáte na pečením nebo při pálení žáhy. Druhou věcí je klasický lihový ocet, který se používá jako dochucovadlo. Obě věci stojí jenom pár korun a hlavně je pořídíte v jakémkoliv obchodě. Když je smícháte dohromady, máte jistotu že voda bude ve dřezu a umyvadle opět odtékat tak, jak potřebujete.

Jak na to? Postup je snadný

Jak vyřešit ucpaný odpad? je to jednoduché. Nejprve vezměte klasickou sklenici, naplňte ji jedlou sodou a tu následně nasypte do odpadu. Potom vezměte klasický ocet, naplňte stejnou sklenici a opatrně ho nalijte za jedlou sodou. Dojde k chemické reakce, kdy se objeví tvorba pěny. To je známka toho, že se v odpadu děje předně to, co potřebujete. Takto nechtě působit zhruba 20 – 30 minut.

Následně dřez nebo umyvadlo propláchněte horkou vodou a ta by měla bez problémů odtékat. Pokud ne, můžete daný postup ještě jednou opakovat. Následně už by měl být odpad stoprocentně dokonale čistý. Stejná postup doporučíme opakovat nejenom ve chvíli, kdy máte ucpaný odpad, ale hodí se také jako prevence.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]