Zapečené vepřové rolky vám poslouží jako dokonalý oběd v momentě, kdy nad jeho přípravou nechcete dvě hodiny vkuse stát. V kombinaci s brambory a salátkem jsou neodolatelné.
Zapečené vepřové rolky mají obrovskou výhodu v tom, že když je naservírujete jako oběd, rozhodně jim nikdo neodolá. Naskýtá se vám ovšem více využití, než byste mohli čekat, jelikož jsou dobré třeba i do rautu na různé oslavy narozenin. Na jejich přípravě se rozhodně nenadřete, což je další bonusový fakt, který oceníte hlavně v momentě, kdy jste měli náročný den a nic nestíháte. Jen si dejte pozor, jakmile je naservírujete na stůl, tak zmizí rychlostí blesku.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
Vepřové rolky:
- Vepřové maso – 1 000 g
- Máslo – 50 g
- Sůl – dle chuti
- Mletá sladká paprika – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Čerstvá petrželka – dle chuti
- Čerstvý kopr – dle chuti
- Česnek – 2 stroužky
Pečené brambory:
- Brambory – 3 až 6 kusů
- Sůl – dle chuti
- Mletá sladká paprika – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Čerstvá petrželka – dle chuti
- Další bylinky a koření – dle chuti
- Rostlinný olej – několik lžic
Salát:
- Mrkev – 2 kusy
- Salátová okurka – 1 kus
- Hruška – 1 kus
- Sójová omáčka – 2 lžíce
- Cukr – 1 lžička
- Rostlinný olej – 1 lžíce
- Červená paprika – 1 kus
Vepřové maso nakrájejte na plátky a důkladně ho naklepejte, aby bylo co nejjemnější a nejtenčí. Ještě předtím ho ale samozřejmě omyjte od všech nečistoto a bakterií, které se na něm mohou nacházet. Máslo ještě před zahájením příprav nechejte vytažené z lednice, aby se stihlo mírně rozpustit a lépe se vám tak smíchávalo. Poté ho teda dejte do misky, přidejte k němu sůl, mletou sladkou papriku a mletý černý pepř.
Petrželku i kopr omyjte pod vodou a obojí důkladně nasekejte najemno. Stroužky česneku oloupejte a buďto je také nasekejte najemno, nebo je do misky prolisujte. Přidejte do misky i nasekané bylinky a směs důkladně promíchejte. Na každý kousek masa natřete vzniklou náplň a poté plátky postupně stáčejte do rolek. Všechny je nakonec propíchněte špejlemi, abyste měli jistotu, že budou pevně držet.
Oběd vypadá úžasně a ještě lépe chutná
Brambory oloupejte a nakrájejte na střední plátky, budou potom lépe chutnat. Do menší misky dejte několik lžic rostlinného oleje a přidejte k němu sůl mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a další koření dle vašich chutí. Petrželku opět opláchněte, nasekejte nadrobno a dejte ji do misky. Vše důkladně promíchejte a obalte ve směsi všechny kousky brambor. Nachystejte si pekáč a brambory do něj naskládejte.
Nahoru na pekáč položte vepřové rolky na špejlích a zabalte pekáč do navlhčeného pečicího papíru. Dejte pekáč do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte brambory i špízy cca 40 minut. Poté pečicí papír odstraňte a dopečte vše dozlatova. Hrušku, salátovou okurku i mrkev oloupejte a vše nastrouhejte nadrobno.
Dejte tyto suroviny do mísy a přidejte k nim i nakrájenou papriku. Smíchejte rostlinný olej se sójovou omáčkou, cukrem a dalším kořením dle chuti (sůl, mletý černý pepř…). Tento dresink nakonec přimíchejte do salátku a jakmile budete mít dopečeno, tak vše společně podávejte. Dobrou chuť!
Napište komentář