Recept, který mě naučil můj dědeček: Zapečené vepřové rolky s náplní a přílohou v podobě pečených brambor

Zapečené vepřové rolky vám poslouží jako dokonalý oběd v momentě, kdy nad jeho přípravou nechcete dvě hodiny vkuse stát. V kombinaci s brambory a salátkem jsou neodolatelné. 

Zapečené vepřové rolky mají obrovskou výhodu v tom, že když je naservírujete jako oběd, rozhodně jim nikdo neodolá. Naskýtá se vám ovšem více využití, než byste mohli čekat, jelikož jsou dobré třeba i do rautu na různé oslavy narozenin. Na jejich přípravě se rozhodně nenadřete, což je další bonusový fakt, který oceníte hlavně v momentě, kdy jste měli náročný den a nic nestíháte. Jen si dejte pozor, jakmile je naservírujete na stůl, tak zmizí rychlostí blesku.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Vepřové rolky:

  • Vepřové maso – 1 000 g
  • Máslo – 50 g
  • Sůl – dle chuti
  • Mletá sladká paprika – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Čerstvá petrželka – dle chuti
  • Čerstvý kopr – dle chuti
  • Česnek – 2 stroužky

Pečené brambory:

  • Brambory – 3 až 6 kusů
  • Sůl – dle chuti
  • Mletá sladká paprika – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Čerstvá petrželka – dle chuti
  • Další bylinky a koření – dle chuti
  • Rostlinný olej – několik lžic

Salát:

  • Mrkev – 2 kusy
  • Salátová okurka – 1 kus
  • Hruška – 1 kus
  • Sójová omáčka – 2 lžíce
  • Cukr – 1 lžička
  • Rostlinný olej – 1 lžíce
  • Červená paprika – 1 kus

Vepřové maso nakrájejte na plátky a důkladně ho naklepejte, aby bylo co nejjemnější a nejtenčí. Ještě předtím ho ale samozřejmě omyjte od všech nečistoto a bakterií, které se na něm mohou nacházet. Máslo ještě před zahájením příprav nechejte vytažené z lednice, aby se stihlo mírně rozpustit a lépe se vám tak smíchávalo. Poté ho teda dejte do misky, přidejte k němu sůl, mletou sladkou papriku a mletý černý pepř.

Petrželku i kopr omyjte pod vodou a obojí důkladně nasekejte najemno. Stroužky česneku oloupejte a buďto je také nasekejte najemno, nebo je do misky prolisujte. Přidejte do misky i nasekané bylinky a směs důkladně promíchejte. Na každý kousek masa natřete vzniklou náplň a poté plátky postupně stáčejte do rolek. Všechny je nakonec propíchněte špejlemi, abyste měli jistotu, že budou pevně držet.

Oběd vypadá úžasně a ještě lépe chutná

Brambory oloupejte a nakrájejte na střední plátky, budou potom lépe chutnat. Do menší misky dejte několik lžic rostlinného oleje a přidejte k němu sůl mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a další koření dle vašich chutí. Petrželku opět opláchněte, nasekejte nadrobno a dejte ji do misky. Vše důkladně promíchejte a obalte ve směsi všechny kousky brambor. Nachystejte si pekáč a brambory do něj naskládejte.

Nahoru na pekáč položte vepřové rolky na špejlích a zabalte pekáč do navlhčeného pečicího papíru. Dejte pekáč do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte brambory i špízy cca 40 minut. Poté pečicí papír odstraňte a dopečte vše dozlatova. Hrušku, salátovou okurku i mrkev oloupejte a vše nastrouhejte nadrobno.

Dejte tyto suroviny do mísy a přidejte k nim i nakrájenou papriku. Smíchejte rostlinný olej se sójovou omáčkou, cukrem a dalším kořením dle chuti (sůl, mletý černý pepř…). Tento dresink nakonec přimíchejte do salátku a jakmile budete mít dopečeno, tak vše společně podávejte. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*