Velice jemné vídeňské mandlové rohlíčky. Jsou tak dobré, že nečekáme do Vánoc a pečeme je po celý rok

vídeňské mandlové rohlíčky

Lidé mají cukroví spojené primárně s Vánoci a během roku si jej vůbec nedávají. Přitom se jedná o sladkosti, které se hodí kdykoliv. Příkladem mohou být tyto mandlové rohlíčky.

Pokud si rádi dopřejete něco sladkého ke kávě nebo jen tak odpoledne po obědě, jistě si rádi čas od času vyzkoušíte nové sladkosti. Někteří lidé preferují pouze kupované sladkosti a jiní zase často pečou. Jestliže patříte do druhé skupiny, zkuste si doma udělat například tyto mandlové rohlíčky.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 120 g mandle
  • 40 g moučkový cukr
  • 200 g máslo
  • 1 / 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 ks žloutky
  • špetka soli
  • 260 g mouka

Jak připravit mandlové rohlíčky

Až se pustíte do přípravy těchto rohlíčků, začněte tím, že si vezmete mandle a zalijete je horkou vodou. Následně nechte mandle v horké vodě 10 minut ležet a tímto krokem zajistíte to, že půjdou hezky oloupat a nebudete se při jejich loupání rozčilovat. V momentě, kdy se pustíte do loupání mandlí, vždy z nich jednoduše stáhněte slupku.

loupané mandle

Poté mandle položte na kuchyňskou utěrku, aby se osušily. Jakmile budete mít oloupané všechny mandle, přesuňte je na pánev a osmažte je na mírném ohni z obou stran, aby byly hezky zlaté. Snažte se však o to, abyste mandle nepřipekly nebo nespálily, aby neztratily svou vynikající chuť.

Použijte k práci mixér

Po dosmažení můžete mandle přesunout do mixéru nebo do hmoždíře a zde je rozdrťte na velice jemný prášek. Až budete mít mandle rozdrcené, dejte si do misky mouku a do ní přidejte studené máslo. Suroviny spojte tak, aby vznikla drobenka. Do drobenky následně přisypte i nadrcené mandle, moučkový cukr, a nakonec i sůl.

těsto na kousky

Přidejte suroviny, aby vzniklo těsto

V misce se surovinami nesmí chybět také žloutky. V momentě, kdy budou v misce všechny tyto suroviny, jednoduše uhněťte těsto rukama. Tuto směs hněťte do doby, dokud nevznikne nelepivé těsto. Poté, co vám vznikne dobré těsto, rozdělte jej na několik kousků a každý zvlášť zabalte do potravinářské fólie. Jednu část těsta si nechte venku a ostatní dejte do ledničky.

tvarování rohlíčků

Vytvořte a vytvarujte rohlíčky

Z části těsta, kterou jste si nechali venku, vyválejte váleček. Ten poté rozkrájejte na několik dalších kousků širokých asi 3 cm. Každý kousek následně vyválejte v rukách na váleček a vytvarujte do rohlíčku. Tyto rohlíčky následně pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Až budete mít všechny rohlíčky hotové, dejte je péct do trouby předehřáté na 170 °C. Rohlíčky stačí péct asi 18 až 20 minut. Po dopečení rohlíčky vyválejte v moučkovém cukru.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*