Hodně lidem dochází inspirace k tomu, jaké pokrmy vařit z kuřecího masa. Díky tomuto skvělému receptu uděláte kuřecí rolky, které budou velmi příjemnou změnou nejen pro vás.
Kuřecí maso je spoustou lidí oblíbené pro svou jednoduchou přípravu. Oproti některým dalším druhům masa je navíc také levnější a méně tučné. Spoustu lidí však po čase unaví dělat kuřecí řízky nebo plátky a tak hledají alternativy k tomu, co z tohoto druhu masa uvařit. Jedním z řešení by mohly být i skvělé rolky, které uvaříte podle tohoto jednoduchého receptu.
Co budete potřebovat
- 3 kuřecí řízky
- 200 g tvrdého sýra
- 3 vejce
- strouhanku
- 1 lžičku soli
- 1 polévkovou lžíci koření na kuře
- 1 lžičku koriandru
- 1 lžičku mletého černého pepře
Nejprve zpracujte maso
Kuřecí řízky si očistěte a pomocí nože rozvalte na slabší plátky. Můžete použít také paličku, se kterou to bude o něco jednodušší. Na pracovní plochu si dejte potravinářskou fólii a maso na ní dejte tak, aby se jednotlivé kusy lehce překrývaly. V samostatné misce si smíchejte sůl, koření na kuře, koriandr a pepř. Touto směsí koření maso posypejte.
Tyhle vynikající bramborové rolky jsem vymyslela přesně na míru manželovi. Trefila jsem se do černého
Vytvarujte masové rolky
Tvrdý sýr nakrájejte na plátky široké tak 2 cm. Plátky následně rozprostřete po mase a poté vše zabalte do rolky. Celou roládu poté zabalte do fólie a dejte na 3 hodiny do lednice. Poté ji vyjměte, odstraňte fólii a nakrájejte ji na malé kousky. Ty postupně napichujte na špejli, do samostatného talíře nebo misky rozšlehejte vejce a do dalšího dejte strouhanku. Rolky na špejli postupně důkladně obalte.
Celý recept dokončete
Rozehřejte si troubu na 190 °C. Na plech vystlaný pečícím papírem položte obalené rolky. Plech dejte následně do trouby a maso pečte asi 40 minut. Po uplynutí této doby plech z trouby vyjměte a máte hotovo. Jako příloha se k tomuto skvělému receptu hodí obyčejné vařené brambory nebo například bramborová kaše. Tuto velmi zajímavou alternativu obyčejného řízku vaše rodina jistě ocení.
Napište komentář