Recept na nejjednoduší koláč, který jste kdy připravovali. Tu tvarohovou náplň si okamžitě zamilujete!

Mnoho lidí nepeče koláče hlavně proto, že si myslí, že je to velmi složité. Je pravdou, že klasické recepty složité být opravdu mohou a tak je na místě hledat něco jednoduššího. Co výrazně zkrátí dobu přípravy a zároveň nijak negativně neovlivní chuť. Dále už hledat nemusíte, jelikož toto je nejjednodušší recept na koláč, který můžete najít.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Bez těchto ingrediencí tento nejjednodušší koláč nezvládnete. Pozor na to, že je důležité mít nejenom všechny, ale je třeba mít i správné množství. Proto si připravte toto:

  • 700 g tvarohu
  • 300 g mouky
  • 250 g másla
  • 300 g cukru
  • 4 bílky
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr

Začínáme přípravou těsta

Těsto je základ i u tohoto koláče. Co na něj budete potřebovat? Je to mouka, polovina cukru, máslo, prášek do pečiva, 3 žloutky a kakao. Příprava není nic složitého, jelikož vše jenom smícháte dohromady, dokud nevznikne hmota vláčné a také celistvé konzistence. Když je hotovo, rozdělte těsto na dvě části, každou zabalte do potravinové folie a dejte do lednice, kde bude odpočívat.

Nyní si nachystejte náplň

Ta je samozřejmě tvarohová a potřebovat na ni budete všechny zbývající ingredience. Základem bude sníh z bílků, který je třeba vyšlehat a poté k němu opatrně přidávat tvaroh. Do vzniklé hmoty už jenom dodáte všechny zbývající ingredience a necháte si tvarohovou náplň chvíli odpočinout.

Jdeme na tvorbu koláče

Nyní už je to jednoduché. Nejprve vezměte jeden díl těsta, struhadlo a pusťte se do práce. Nastrouhejte hmotu do mísy a následně nasypte na plech, který vysypte moukou, nebo do něho dejte pečicí papír. Snažte se, aby byla vrstva rovnoměrná. Potom přichází na řadu vrstva tvarohového krému a potom zase vrstva těsta. Teď druhého a opět nastrouhaného.

Na závěr do trouby

Vše je již hotovo a tak už zbývá jediné. Dát koláč do trouby. Doba pečení je zhruba 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Poté ho nechte při pokojové teplotě vychladnout, následně nakrájejte a ochutnejte. Uvidíte, že lepší jste nejedli. A přitom byl tak snadný.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]