Recept na opilé pečené kuře. Budete překvapeni, jak jednoduché to je

Máte rádi pečené kuře? Kdo by neměl. Patří k tradičním pokrmům naší země a naší kultury. My si ho uděláme jinak. Jistě znáte populární klasiku. Třeba takové pečené kuře s rýží může být ideálním řešením nedělního oběda s rodinou. Můžete si ho ale samozřejmě udělat i kdykoliv jindy. Existuje recept, který je díky snadné přípravě vhodný i na chvíle, ve kterých byste ho normálně nepekli.

Opilé kuře, které si zamilujete

Internet je zavalený celou řadou nejrůznějších receptů, které stojí za to vyzkoušet. Ne ovšem vždy je to úplně snadné, neboť recept vyžaduje velké množství ingrediencí, které pro vás mohou být nedostupné. Mnohem lákavější jsou recepty, které vynikají svou jednoduchostí, rychlostí a kvalitou. Navíc přináší naprosto báječný chuťový požitek, který oceníte nejen vy, ale také vaši blízcí.

Z toho důvodu jsme si pro vás dnes připravili recept na báječné „opilé“ pečené kuře, které u nás není zatím moc známé. Uvidíte, že jakmile ho vyzkoušíte, zachutná vám a budete si ho dělat stále dokola. Navíc svou jednoduchou a rychlou přípravou ušetříte spoustu času a možná i peněz.

Seznam potřebných ingrediencí

Dříve než začneme, je samozřejmě důležité pořádně se připravit. Ideální je nashromáždit všechny potřebné suroviny a ingredience, jejichž seznam je následující: 1 celé kuře (cca 2,5 kg), čerstvý rozmarýn a margarín na pomazání kuřete. Dále pak na směs koření: 1 balení cibulového krému, 8 stroužků česneku, 1 cibule, čerstvý tymián a bazalka, sůl, pepř a oregano, a nakonec 1 plechovka piva.

Jak kuře správně opít

Všechny ingredience na koření smíchejte v misce, dokud nevznikne konstantní směs. Tuto směs vložte do připraveného plastového sáčku. Připravte si kuře, které pořádně osolte a potřete margarínem a rozetřete po něm margarín. Následně ho vložte do sáčku, aby zachytilo všechny vůně koření. Nechte ho takto marinovat nejméně 12 hodin.

Připravte si pekáč, který vyplňte pečícím papírem a vložte na něj kuře v sáčku. Pečte zhruba 90 minut. Poté kuře vyjměte ze sáčku, vložte zpět na pekáč, zalijte pivem a pečte, dokud nezhnědne. Podávejte s bramborem a sklenicí piva. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]