Kdo by nemiloval přípravu jídla v pekáči, kdy, jednoduše řečeno, vše naházíte dohromady a děj se vůle boží. Zabere to málo času, místa a není z toho tolik nepořádku.
Máte rádi kuřecí maso? V poslední době stále nabývá na oblibě a kdo by se taky mohl divit. Oproti jiným masům se jeho cena nepohybuje zase tak vysoko a je vhodné i pro lidi, kteří chtějí zredukovat svou váhu. Tím, že na něm není nic tlustého, z něj prakticky nemáte jak přibrat. To se ovšem netýká tohoto receptu, který je plný všemožných dobrot, které vás jednoznačně zasytí.
Ingredience a způsob přípravy brambor
Budete potřebovat:
- Čtyři větší kusy brambor
- Jednu cibuli
- Jednu mrkev
- Dvě stě padesát mililitrů smetany ke šlehání
- Deset kousků žampionů
- Dvě kuřecí prsa
- Tři polévkové lžíce kukuřičné mouky
- Sto padesát gramů sýra
- Dvě vejce
- Sůl, pepř, koření, bylinky dle vaší chuti
- Zeleninu
- Škrabku na brambory
- Nůž
- Střední misku
- Pekáč
- Pánev
- Olej
- Metličku
- Struhadlo
Začněte nejdříve zpracováním brambor, které umyjte pod studenou vodou a oloupejte za pomocí škrabky na brambory. Následně je nakrájejte na tenké plátky a vložte do misky. Přidejte sůl, pepř, bylinky, jiné koření dle vašich chutí a zakápněte trochou rostlinného oleje. Tím vytvoříte marinádu, díky které brambory budou mít chuť. Chvilku je nechejte odležet a poté je vložte do pekáče a zapéct do trouby na 180 stupňů na cca 20 minut.
Jednoduše, rychle a hlavně chutně
Nyní si vezměte cibuli, oloupejte ji a nakrájejte na tenké půl kroužky. Orestujte ji na pánvi a než chytne zlatavou barvu, tak si nastrouhejte mrkev a přidejte ji také do pánve. Chvilku obě suroviny poduste a přidejte žampiony nakrájené na na plátky, opět nechejte chvilku provařit. Ke konci procesu všechno osolte, opepřete, zalijte smetanou a znovu provařte, tentokrát na pět minut.
Odložte bokem a nechejte na později. Vezměte si kuřecí maso, opláchněte jej pod vodou a s pomocí nože nakrájejte na tenké plátky. Pokud je potřeba, tak ho naklepejte. Naložte jej do marinády ze soli, pepře, koření a bylinek. Následně jej obalte v kukuřičné mouce a poté ve vejcích, které jste předtím rozšlehali metličkou.
Aby byla struktura ještě lepší, tak můžete do rozšlehaných vajec přidat trošičku mléka a opět promíchat. Kotlety obalené ve vejcích znovu obalte v mouce z kukuřice a hoďte na pánev opéct z obou stran dozlatova. Brambory v pekáči vytáhněte z trouby a polijte je trochou omáčky z hub, poklaďte kuřecími plátky a zbytkem omáčky opět zalijte. Nastrouhejte si sýr, kterým zasypete celý vrch a nechejte ještě na deset minut celý pokrm zapéct v troubě, opět na 180 stupňů. Nyní máte hotovo, dobrou chuť!