Každého někdy překvapí nečekaná návštěva nebo už zkrátka nemá nápady na svačiny. Díky tomuto receptu připravíte chutné plněné kornouty.
Plněné kornouty pomocí sladkého krému nebo pudingu jistě patří mezi oblíbené dezerty. S pomocí tohoto receptu se naučíte vytvářet tuto pochutinu také na slaný způsob, která není o nic horší než jeho sladká verze. Co jistě oceníte, je fakt, že na přípravu slané verze je třeba jen pár surovin, jež jsou běžně dostupné v obchodě.
Co budete potřebovat
- 50 g margarínu
- 100 ml vody
- 1 špetku soli
- 8 ks krabích tyčinek
- 20 ml slunečnicového oleje
- 7 ks vajec
- 350 g pšeničné mouky
- majonézu dle chuti
Nejdříve si připravte těsto
Těsto je základem celého receptu. Příprava tohoto těsta je velmi jednoduchá. Vezměte si dostatečně velkou mísu, v ní nejdříve smíchejte 1 vejce, olej a rozpuštěný margarín. Směs lehce osolte a důkladně promíchejte. Přidejte mouku, kterou budete do mísy sypat skrze síto. Pak už jen zbývá obsah mísy zalít horkou vodou a opět důkladně promíchat. Až se všechny suroviny pořádně promíchají, je zapotřebí, abyste ze směsi uhnětli měkké těsto. Téměř elastické těsto dejte na hodinu uležet do lednice.
Mezitím připravte náplň
V době, kdy máte těsto v lednici, je čas na přípravu náplně neboli nádivky. Její příprava je také velice jednoduchá. Vezměte zbylých 6 vajec a uvařte je natvrdo. Poté vejce nechte vychladnout a oloupejte je. Po oloupání je dobré je ještě opláchnout vodou, abyste se zbavili možných skořápek na vejci. Připravte si mísu a vajíčka do ní nakrájejte na kostičky. Stejně tak nakrájejte i krabí tyčinky. Přidejte majonézu a vše důkladně promíchejte.
Poté zpracujte těsto
Po uplynutí 1 hodiny vyndejte těsto z lednice. Rozdělte ho na 2 části a každou z nich rozválejte na přibližně 3 mm silné vrstvy. Poté z těsta nakrájejte asi 2 cm široké proužky. Těsto na proužky poté stačí stočit do tvaru připomínajícího trubičky. Jednotlivé trubičky si rozložte na plech, na který si dejte pečící papír. Rozšlehejte si v mističce vajíčko, kterým kornouty potřete. Poté dejte kornouty péct do trouby předehřáté na 220 °C a nechte je tam 10 až 15 minut.
Máte skoro hotovo
Po upečení kornoutů vyjměte plech z trouby. Nyní vám už zbývá poslední krok. Kornouty naplňte směsí z vajec, krabích tyčinek a majonézy. Po naplnění již máte hotovo a můžete servírovat. Tento pokrm se výborně hodí jako lehká svačina či jako předkrm před hlavním jídlem. Kornouty budou chutnat jak dospělým, tak i dětem. Díky tomuto receptu budou po vás všichni tuto lahůdku požadovat pokaždé, když si připomenou její chuť.
Napište komentář