Už vás nebaví obyčejné kuřecí řízky obalované ve strouhance? Pak vyzkoušejte tento vylepšený recept. Díky marinádě dostane maso delikatesní sladko-kyselou chuť.
Máte rádi kuřecí, ale chcete vyzkoušet nějaký nový recept? Pak jste tu správně. S přípravou začněte včas, maso je potřeba na určitou dobu naložit. Pak doopravdy získá tu svěží citrusovo-medovou příchuť. Pokud se budete držet návodu, všechno vám vyjde, jak má. Recept je tedy vhodný i pro začátečníky.
Už vás nebaví obyčejné řízky?
Nejčastější formou, jak podávat kuřecí maso, jsou řízky. Jsou oblíbené pro jejich chuť a rychlou, snadnou přípravu. Ale pokud vás už omrzely, máme pro vás vylepšenou a elegantnější verzi tradičních kuřecích řízků. Ty obyčejné se totiž rozhodně nehodí připravit jako sváteční nebo slavnostnější chod.
Chuť je pokaždé stejná a chybí jim trocha šmrncu. V tomto receptu je zakomponována i marináda. Díky té se k masu přimísí i další chutě a kuřecí ozvláštní. Touto přípravou masa své hosty příjemně překvapíte a rozhodně nebudete litovat, že jste vybrali tento recept.
Ingredience potřebné k přípravě kuřecího v těstíčku
- 1,5 kg kuřete
- 50 g hořčice
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 2 polévkové lžíce medu
- Soli dle chuti
- Mletý pepř černý dle chuti
- 450 g pšeničné mouky
- 200 ml vody
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 střední vejce
- 2 polévkové lžíce sezamu
Jak připravit výtečné maso v těstíčku
Začneme tím, že vezmete hlubší mísu, kde smícháte med, citronovou šťávu a hořčici. Dále si vezmete kuře, které očistíte a opláchnete. Poté, co je čisté, ho potřete vhodným množstvím soli a mletého pepře. Pak maso pomažte připravenou marinádou. Takto připravené ho dejte v potravinářské fólii na 40 minut do ledničky.
Mezi tím si připravíme těsto, do kterého ho následně zabalíme. Jeho příprava je opět velice snadná. Stačí smíchat mouku, trochu soli, sezam, vejce, olej a vodu. Pořádně všechny přísady promiste. Tím máte i těstíčko hotové. Už zbývá pouze počkat na maso než vsákne marinádu a poté ho zabalit.
Zabalení a pečení svěžího masa v těstíčku
Jakmile je maso připravené k vyndání z ledničky, rozválejte si těsto na tenké ovály. Maso vždy položte do jejich středu a začněte zabalovat. Dejte si záležet s uzavřením okrajů těsta, aby se vám to na pánvi nerozpadlo.
Pak už jen maso opečete z každé strany dozlatova na rozpálené pánvi. A tím jste úplně hotovi. Hotové delikatesní maso můžete doplnit salátkem a americkými bramborami. A podávejte se svou oblíbenou omáčkou. Určitě receptem zabodujete.