Velmi originální kombinace ředkviček, vajec, tuňáka a dalších ingrediencí dá dohromady neuvěřitelně chutný a zdravý salát, k němuž se budete rádi vracet.
Ředkvičková sezóna je opět tady a receptů s těmito pikantními kulatými bulvami není nikdy dost. Zkuste je zkombinovat třeba s paprikou, hráškem, vajíčkem a tuňákem. Zjistíte, že je to velmi chutná sestava, která neurazí ani při slavnostnějších příležitostech. Tento salát je to pravé letní pochutnání namísto těžkých a tučných jídel, na která v parných dnech člověk ani nemá chuť.
Ingredience
- Ředkvičky – 5 ks
- tuňák v oleji – 1 plechovka
- vejce – 4 ks
- žlutá paprika – 1 ks
- hrášek z konzervy – 3 lžíce
- zelená cibulka – 1 svazek
- bylinky – dle chuti
- sůl a pepř – dle chuti
- majonéza – dle potřeby
Návod na přípravu
Tuňáka slijte z oleje a maso v misce rozmělněte vidličkou. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je v ledové vodě a oloupejte skořápku. Nakrájejte je na drobné kostičky, případně je můžete i nahrubo nastrouhat, a přihoďte je do mísy k tuňákovi.
Papriku, cibulku a ředkvičky očistěte, omyjte a osušte. Ředkvičky nastrouhejte nahrubo, žlutou papriku nakrájejte na menší kostičky a zelenou cibulku s bylinkami nasekejte najemno. Vše přihoďte do salátové mísy a přidejte také tři lžíce konzervovaného hrášku.
Nakonec přidejte pár lžic majonézy, přidejte trochu soli a čerstvě mletého černého pepře a všechny ingredience vzájemně důkladně, avšak jemně promíchejte. Ochutnejte a v případě potřeby ještě dosolte či dopepřete. Před podáváním salát vychlaďte a na talíři ozdobte snítkou použitých zelených bylinek.
Napište komentář