Rolovaný vepřový bůček vařený v cibulovém odvaru se stane fantastickou chuťovkou pro každou příležitost

Máte doma vepřový bůček a nevíte, jak ho chutně zpracovat? Potom se inspirujte následujícím receptem, který zvládne i začátečník. Výluh z cibulových slupek dodá masu nezaměnitelnou chuť i vůni. Dopřejte si dobrotu nevídaných rozměrů právě teď.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu rolovaného vepřového bůčku?

Obstarejte si před vařením tyto suroviny:

  • 1 kilogram čerstvého vepřového bůčku
  • 1 palici česneku
  • 7 až 9 kusů cibule
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžičku sladké mleté papriky
  • 3 až 5 kusů bobkových listů
  • cca 1 lžička chilli (nemusí být)
  • 5 až 10 kuliček pepře
  • 1 a ½ litru vody

Jak postupovat při přípravě rolovaného vepřového bůčku?

Nejprve si oloupejte pečlivě cibule a slupky opláchněte ve vodě. Následně je vhoďte do hlubšího hrnce, přelijte vodou, přidejte loupané stroužky česneku, dvě lžíce soli, celý pepř, bobkové listy a přiveďte na středním plamenu k varu. Mezitím se pusťte do přípravy masa.

Rolování vepřového bůčku a jeho vaření v cibulovém odvaru

Vepřový bůček si očistěte a skrojte jej tak, abyste získali rovnoměrný plát. Ten osolte a opepřete dle potřeby, posypte z jedné strany chilli kořením i sladkou paprikou a potřete dvěma prolisovanými stroužky česneku. Možné je přidat i bylinky dle chuti.

V další fázi bůček důkladně zarolujte a svařte potravinovým provázkem. Roládu vložte do odvaru z cibulových slupek a vařte asi hodinu a půl až dvě na mírnějším plamenu.

Servírování rolovaného vepřového bůčku

Až se bůček uvaří, vyjměte ho z odvaru a položte na tác. Nechte vychladnout, poté maso osušte papírovými utěrkami, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice chladit přes noc.

Následující den vyjměte, pokrájejte roládu na plátky a podávejte například s čerstvým chlebem, kyselými okurkami a křenem. Hodit se bude k pokrmu i plnotučná hořčice či jiná nakládaná zelenina. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]