Když se řekne slanina, ježí se mnoha lidem vlasy na hlavě. Ale zcela bezdůvodně, jelikož toto velmi tučné jídlo je považováno za zdravé. Samozřejmě je třeba říci, že z určitého podhledu bude nadměrná konzumace slaniny špatná, jelikož způsobí nadváhu a s tím spojená další negativa. Když ji budete jíst střídmě, ubezpečují vás odborníci tím, že svému tělo naopak prospějete. Jaká jsou její pozitiva?
Slanina dodá energie
Lidské tělo energii potřebuje. Jenom tak může bez problémů fungovat. Získává ji nejčastěji z jídla a právě slanina je možností, jak i menší porce dodá tělu dostatek potřebné energie. Tu tělo nezískává jenom ze sacharidů, ale získává ji také z tuků. A právě těch obsahuje tento chutný pokrm více než dost. Když si slaninu budete dopřávat pravidelně, budete mít dost energie na všechny vaše aktivity. Doporučené množství může být 10 až 30 gramů denně.
Slanina organismus nijak nezatěžuje
Mnoho lidí říká, že konzumace slaniny váš organismus velmi zatíží. Že následně nemáte náladu na nic a že spadá do kategorie takzvaných těžkých jídel. Opak je však pravdou. Pokud netrpíte na různé zdravotní potíže, tak slanina nijak těžkým jídlem není. Tělo ji dokáže trávit mnohem jednodušeji, než celou řadu jiných potravin.
Slanina obsahuje zdravé tuky
Ano, je tučná a obsahuje živočišné tuky. Nutno říci, že ty náš organismus potřebuje. I proto se často doporučuje využívat v teplé kuchyni sádlo místo oleje. Díky živočišnému toku dochází k tomu, že se snižuje množství takzvaného špatného cholesterolu a naopak se zvyšuje množství toho dobrého. Toho, které lidské tělo potřebuje.
Slanina je obecně zdravější než různé náhražky
Než chléb s nějakou náhražkou nebo nějakým polotovarem, je pro tělo mnohem zdravější dát si k němu kousek slaniny. To proto, že se vlastně jedná o přírodní živočišný produkt. To se o různých náhražkách a různých polotovarech říci nedá. Ty jsou často plné éček a jiné chemie což znamená jediné. Pro lidské tělo nejsou to pravé.