Rychlá, jednoduchá a levná zmrzlina pro potěšení všech dětí

Zmrzlina je pro většinu lidí pokrm, který mají neodmyslitelně spjatý s parným létem. Můžete si ji samozřejmě zakoupit, ale to rozhodně není ono. Možná si myslíte, že je příprava příliš složitá, drahá nebo výsledek nebude tak chutný, ale to není vůbec pravda.

Stačí, když budete mít k dispozici správný recept a věnujete mu pár minut svého času. Vaše děti budou nadšené a vy během léta ušetříte hodně peněz. Na výrobu této zmrzliny budete potřebovat jen:

  • kondenzované mléko – 200 ml,
  • mléko – 200 ml,
  • led – 1 ½ kg,
  • sůl – 150 g,
  • uzavíratelné plastové sáčky – 2 ks (1 ks větší a 1 ks menší).

Pracovní postup

V první fázi přípravy budete potřebovat menší sáček. Nalijte do něj kondenzované mléko a poté klasické kravské mléko.

Následně sáček pečlivě uzavřete.

Musíte si být jisti, že tekutina neuniká.

Nyní si vezměte k ruce větší sáček. Nasypejte do něj led a sůl. Je to sice netradiční kombinace, ale právě díky této směsi můžete výslednou dobrotu vyrobit tak rychle a snadno.

Až to budete mít připravené, vložte menší sáček do toho většího. Větší z nich také pečlivě uzavřete a protřepávejte obě směsi asi po dobu 2 minut.

Díky soleného ledu vznikne tato super rychlá zmrzlina, kterou si můžete vychutnat během pouhých dvou minut. Získáte smetanovou pochoutku, kterou můžete podávat, jak jen chcete.

Posypat ji můžete strouhanou čokoládou, čerstvým i mraženým ovocem, použít karamelovou polevu nebo nalámané sušenky. Záleží pouze na tom, co máte rádi.

Malý tip na konec

Budete-li toužit po výraznější chuti, můžete kravské mléko vyměnit za tučnější smetanu. Stejně tak můžete kondenzované mléko zaměnit za karamelizované kondenzované mléko. Stejně tak můžete do malého sáčku nalít trochu rozpuštěné (vychladlé) čokolády a získáte během chvilky domácí čokoládovou zmrzlinu. Tímto způsobem můžete úžasně experimentovat a vždy vytvořit během pár minut úplně jiný chuťový zázrak.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]