Pizza z pánve je oblíbenou domácí alternativou všech, kteří spěchají a přitom mají chuť na něco dobrého. Tato pizza uspokojí všechny chuťové touhy i těch náročnějších jedlíků.
Velká pánev, trocha mouky, kefíru a vajec a něco na ozdobení, to je vše, co stačí k přípravě chutné domácí pizzy. Nemusíte rozehřívat žádnou troubu, nemusíte nechat nic kynout. Stačí prostě smíchat suroviny a všechny je opéct v pánvi. Je to báječně rychlé a chutné a přitom přípravu zvládne i naprostý začátečník v kuchyni, který se právě v návodu k použití dočetl, jak se spouští vařič.
Na přípravu domácí pizzy z pánve budete potřebovat:
Na těsto
- Vejce – 2 ks
- hladká mouka – 9 lžic
- kefír nebo bílý jogurt – 8 lžic
- sůl – ¼ lžičky
Na náplň
- Rajče – 1 ks
- šunka nebo jiná uzenina – 100 g
- strouhaný sýr – 50 g
Návod na přípravu
Do mísy vyklepněte dvě vajíčka, přidejte sůl a ručním šlehačem nebo metlou vše důkladně prošlehejte. V průběhu šlehání přidejte také kefír a na závěr do těsta prosejte hladkou mouku. Výsledkem by mělo být hladké a polotekuté těsto bez hrudek.
Velkou pánev se silným dnem potřete trochou rostlinného oleje a nechte ji trochu rozehřát. Do pánve vlijte připravené těsto a nechte ho chvilku pod pokličkou opékat. Mezitím si omyjte a osušte rajče a nakrájejte ho na velmi tenké plátky. Ty vyskládejte co nejtěsněji vedle sebe přímo na povrch budoucí pizzy. Na rajčata nasypejte na nudličky pokrájenou uzeninu a navrch zasypejte strouhaným sýrem.
Pánev přiklopte pokličkou a nechte na středním plameni asi 10 minut opékat. A to je vše. Po deseti minutách by měla být pizza zespodu mírně zlatavá a sýr na povrchu se krásně rozteče. Pak už jen stačí, abyste pizzu nakrájeli na trojúhelníčky a s velikou chutí se do ní zakousli.
Napište komentář