Tato domácí pizza je hotová za 10 minut a nepotřebujete na ni ani troubu. Recept jsem si přivezla z dovolené od mistra Itala

Pizza z pánve je oblíbenou domácí alternativou všech, kteří spěchají a přitom mají chuť na něco dobrého. Tato pizza uspokojí všechny chuťové touhy i těch náročnějších jedlíků.

Velká pánev, trocha mouky, kefíru a vajec a něco na ozdobení, to je vše, co stačí k přípravě chutné domácí pizzy. Nemusíte rozehřívat žádnou troubu, nemusíte nechat nic kynout. Stačí prostě smíchat suroviny a všechny je opéct v pánvi. Je to báječně rychlé a chutné a přitom přípravu zvládne i naprostý začátečník v kuchyni, který se právě v návodu k použití dočetl, jak se spouští vařič.

Na přípravu domácí pizzy z pánve budete potřebovat:

Na těsto

  • Vejce – 2 ks
  • hladká mouka – 9 lžic
  • kefír nebo bílý jogurt – 8 lžic
  • sůl – ¼ lžičky

Na náplň

  • Rajče – 1 ks
  • šunka nebo jiná uzenina – 100 g
  • strouhaný sýr – 50 g

Návod na přípravu

Do mísy vyklepněte dvě vajíčka, přidejte sůl a ručním šlehačem nebo metlou vše důkladně prošlehejte. V průběhu šlehání přidejte také kefír a na závěr do těsta prosejte hladkou mouku. Výsledkem by mělo být hladké a polotekuté těsto bez hrudek.

Velkou pánev se silným dnem potřete trochou rostlinného oleje a nechte ji trochu rozehřát. Do pánve vlijte připravené těsto a nechte ho chvilku pod pokličkou opékat. Mezitím si omyjte a osušte rajče a nakrájejte ho na velmi tenké plátky. Ty vyskládejte co nejtěsněji vedle sebe přímo na povrch budoucí pizzy. Na rajčata nasypejte na nudličky pokrájenou uzeninu a navrch zasypejte strouhaným sýrem.

Pánev přiklopte pokličkou a nechte na středním plameni asi 10 minut opékat. A to je vše. Po deseti minutách by měla být pizza zespodu mírně zlatavá a sýr na povrchu se krásně rozteče. Pak už jen stačí, abyste pizzu nakrájeli na trojúhelníčky a s velikou chutí se do ní zakousli.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*