Bramborová pizza na pánvi je lahůdka, která stojí za pokus

Jedním z nejčastějších rychlých jídel, která volíme při různých příležitostech, je pizza. Přinášíme vám proto recept, díky němuž si tento pokrm snadno a rychle připravíte doma.

Existuje nepřeberné množství receptů na přípravu pizzy. Každý je jiný a nabízí také zcela jiné postupy jak při přípravě těsta a základu na pizzu, tak při samotných kombinacích jednotlivých surovin, které lze použít jako oblohu. Sami tak můžete zhodnotit, který je nejlepší a který nejlépe právě sedí vám. Pokud jste však na takový ještě nenarazili, vyzkoušejte tento jednoduchý postup, díky němuž si pizzu dokáže snadno a rychle připravit doma i naprostý začátečník ve vaření.

Suroviny

  • 500 gramů brambor
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • rajčatová omáčka
  • bazalka
  • majonéza
  • tvrdý sýr
  • rajčata
  • šunka, nebo klobása
  • všechno, co máte na pizze rádi

Příprava

Nastrouhejte syrové a oloupané brambory na jemném struhadle a vymačkejte z nich rukama větší část tekutiny. Přidejte mouku a vejce. Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte. Tvrdý sýr si nastrouhejte na jemném struhadle, nakrájejte rajčata a uzeninu, kterou jste zvolili. Smíchejte jeden díl majonézy, jeden díl rajčatové omáčky a podle chuti přidejte bazalku.

Fotografie : Pixabay

Na pánev dejte trochu oleje a když se rozehřeje, pokryjte dno pánve bramborovou směsí. Vrstvu uhlaďte lžící tak, aby byla celistvá a smažte ji na mírném ohni. Pak placku otočte, potřete ji připravenou rajčatovou omáčkou s majolkou a bazalkou, obložte ji vším, co na pizzu chcete přidat a na závěr posypte sýrem. Přikryjte poklicí a dosmažte tak, aby se sýr rozpustil. Podávejte teplé.

Tipy na závěr

Pokud si nevezmete pánvičku, ale spíš lívanečník s poklicí, nebo malou pánev, můžete udělat několik menších kousků s různou náplní. Pak si můžete být jistí, že uspokojíte chuťové buňky všech přítomných. Dbejte ale na to, aby se do oleje nedostal ani kousek nastrouhaného sýra. U modernějších povrchů pánví by to sice asi nevadilo, ale u těch starších byste ho velmi těžko dostávali dolů.

Málokterý recept má tolik variant na přípravu, jako zrovna pizza. Tentokrát mluvíme spíše o jejím povrchu. Čistě podle vaší chutě můžete volit mezi nepřeberným množstvím surovin od sladkého ananasu a kukuřice, přes slané olivy a výrazný česnek až k pikantní cibuli a feferonkám. Zkoušeli jste ale někdy kombinaci grilovaného kuřecího masa, zavařených brusinek, sladké smetany, mozzarelly a tučné goudy?

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]