Minutová pochoutka z kefíru: Děti v létě o nic jiného neprosí, 1000krát lepší než smažák s tatarkou

koláč z kefíru

V gastronomii najdeme mnoho receptů na buchty nebo koláče. Jedním z nich je například lahodná buchta z kefíru, která je nejen snadná na přípravu, ale také velmi rychlá.

Mnoho lidí se stále ještě bojí přípravy domácího pečiva, mezi které patří nejen chleba, ale například i slaný koláč. Přesto právě koláč je na domácí přípravu zcela nenáročný a během chvíle si tak můžeme připravit lahodnou pochoutku. To, co nás ve výsledku může rozhodně překvapit, je skutečnost, že domácí buchta je ve finále mnohem chutnější než ta, kterou koupíme v obchodě.

Na přípravu domácí buchty z kefíru budeme potřebovat:

  • 250 mililitrů kefíru
  • 250 gramů mouky
  • 100 gramů klobásy
  • 2 vejce
  • lžička cukru
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky jedlé sody

těsto koláč kefír

V misce smícháme potřebné ingredience

Nejprve si v misce smícháme vejce s kefírem, které postupně dochutíme solí a cukrem. Celou směs pořádně promícháme a následně do ní přidáme klobásu, kterou jsme si předem nakrájeli na kousky. Do směsi postupně prosejeme mouku a to tak, aby nám nevznikly hrudky. Vznikne nám naopak jemné těsto, které nás překvapí svou hutnou konzistencí.

koláč kefír příprava

V této fázi je nejlepší použít vlastní ruce

Ve chvíli, kdy do těsta zapracováváme mouku, je dobré k hnětení použít ruce. Díky tomu nám vznikne konzistentní hmota, kterou si následně umístíme na vál s moukou. Pomocí válečku z těsta vyválíme kulatý koláč, který bude mít tloušťku zhruba 1 centimetr.Takto připravené těsto rozdělíme na 6 – 8 stejných dílů, jako kdybychom porcovali pizzu.

nádivka pekáč

Jednoduchý koláč, který připomíná nádivku. Chutný a připravený za 15 minut. Výborný levný recept

kefírový koláč upečený

Každý dílek osmažíme na pánvi

Na pánvi si nyní rozehřejeme rostlinný olej a na středním plamenu osmažíme koláč z obou stran. Ideální je během smažení pokrm celou dobu hlídat, protože by se mohlo stát, že se připálí. Jakmile jsou obě strany dozlatova opečené, koláč si přesuneme z pánve na talíř. Koláč můžeme ještě následně dozdobit najemno nakrájenou cibulí nebo koprem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*