Rychlý a lahodný domácí kuřecí guláš. Ideální recept na zavaření, chutná jako z hospůdky

zavařené kuřecí maso

Kuřecí guláš je velmi vděčným pokrmem a to hlavně proto, že není nijak náročný na přípravu ani na suroviny. Přesto si i na takto, na první pohled obyčejném jídle, můžeme velmi pochutnat.

Pokud nás nebaví vařit každý den, je dobrým řešením si některé jídlo zavařit na později. Tento kuřecí guláš je také velmi vhodný na dovolenou, jeho příprava není nijak náročná a jedná se o ideální pokrm na zavařování. Pokud tedy cestujeme například pod stan, přijde nám následující recept vhod.

Ingredience potřebné na přípravu kuřecího guláše:

  • 2 kilogramy kuřecího masa
  • 20 kuliček černého pepře
  • 20 gramů soli
  • 4 bobkové listy

Kuřecí maso očistíme a připravíme na zavaření

Nejprve si pečlivě omyjeme vybrané kuřecí maso, zbavíme jej nečistot a také přebytečné kůže nebo šlach. Maso, které je bez kůže a oddělené od kosti, nakrájíme na malé kostky a vložíme do kastrůlku. Pokud neradi experimentujeme nebo preferujeme přírodní chuť, vystačíme si s ochucením masa pomocí soli a pepře. Sáhnout ale můžeme po našem oblíbeném koření na kuřecí maso, bylinkách nebo chilli papričkách.

Nejjemnější hovězí guláš: Starý hospodský trik s tajnou ingrediencí, získáte 10x výraznější chuť a jemnější maso

Je zapotřebí pečlivě sterilizovat sklenice

Maso, které jsme obohatili o koření, umístíme do lednice a to minimálně na dobu 30 minut. Mezitím si připravíme sklenice na zavařování, které pečlivě omyjeme a očistíme tak, aby je bylo vhodné použít ke sterilizaci. Do každé ze sklenic umístíme nejprve 10 kuliček černého pepře, ke kterým následně přidáme 2 bobkové listy. Ideální je mít sklenice o objemu zhruba 1 litr.

guláš s hovězím

Vyhlášený guláš z dob ČSSR: Báječná chuť jako od maminky. Omáčka s masem podle stejného receptu

Maso předem nevaříme, připraví se během zavařování

Do přichystaných sklenic naskládáme maso. Není zapotřebí jej na sebe nějak těsnat, naopak jej do sklenic umisťujeme velmi jemně. Sklenice následně přikryjeme alobalem, který nám dočasně poslouží místo víka. Naplněné sklenky masem vložíme do trouby, kterou následně zapneme na 150 stupňů. Maso zde necháme zhruba 4,5 hodiny bez povšimnutí. Po vypnutí trouby necháme sklenice ještě půl hodiny chladnout, poté na ně umístíme víčko a dnem vzhůru je umístíme do komory.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*