Rychlý masový koláč bez těsta: Ochutnejte originální recept

Kdo by si pomyslel, že lze připravit chutný masový koláč bez použití těsta. Tento snadný a originální recept na masový koláč je toho však důkazem.

Některé chutné recepty dokáží překvapit nejen svou chutí, ale také svou přípravou. A právě tento originální masový koláč je toho skvělým příkladem – k jeho přípravě totiž nebudete potřebovat žádné těsto. Nemusíte se však ničeho bát, aby koláč držel pohromadě, bude zapotřebí použít určité ingredience, díky kterým však tento pokrm získá nevídaně fantastickou chuť. Postup je navíc velmi snadný.

Masový koláč podle originálního receptu

Tajemství tohoto neuvěřitelně šťavnatého masového koláče s lahodnou sýrovou kůrkou je skutečnost, že se připravuje z obyčejné veky. Celý proces přípravy navíc trvá sotva půl hodiny a je natolik jednoduchý, že jej zvládne každý začínající kuchař či kuchařka. Seznam ingrediencí navíc není ani nijak obsáhlý, potřebné věci pravděpodobně již máte u sebe doma v kuchyni. Připravte si tedy:

  • Čerstvou veku, nebo pečivo s podobným tvarem
  • 150 mililitrů mléka (na namáčení veky)
  • 300 gramů libovolného mletého masa
  • Cibuli
  • 4 vejce
  • 100 mililitrů mléka (do směsi)
  • Tvrdý sýr, podle chuti
  • Pepř a sůl, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve začneme s mletým masem. To vložte do libovolné misky, osolte ho, opepřete a následně k němu přimíchejte nakrájenou syrovou cibulku. Jakmile budete mít masovou směs hotovou, nastrouhejte si bokem vámi zvolené množství tvrdého sýra.
  • Nyní si připravte veku (pokud máte jiné pečivo, které je v celku, ale má podobný tvar, akorát jej nakrájejte na středně silné plátky). Do každého plátku nyní udělejte pomocí lžičky důlek -dejte si pozor, abyste do něj neudělali díru skrz na skrz.

  • Každý plátek namočte do mléka a následně je vyskládejte na olejem promazanou pánev do jedné vrstvy – pánev nepokládejte na sporák!
  • Na jednotlivé plátky veky rozložte mleté maso (tak aby zaplnilo důlek).
  • V samostatné míse si nyní rozšlehejte vejce, poté k nim přidejte mléko, sůl a vidličkou směs ještě trošku promíchejte. Smíchané ingredience nyní přelijte přes kousky veky s mletým masem a pánev vložte na 30 až 35 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  • Upečený pokrm vyndejte a posypte ho ještě nastrouhaným sýrem. Poté vložte pánev na 5 až 7 minut do trouby, a jakmile uvidíte, že je sýr rozteklý, můžete podávat.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Recept je velmi jednoduchý a nenáročný, takže se vám jej vyplatí použít v případě, že nestíháte, nebo nechcete trávit čas zdlouhavým vařením. Pokud jste během postupu něco pochopili, zde se můžete podívat na video, kde je zobrazen celý postup:

 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]