Kamarádka ze Slovenska mě naučila recept, který nikdo z okolí nezná. Tento salát je nyní v rodině hitem

Chutná jídla nemusí být nutně náročná, některá si dokážeme připravit doslova za pár minut. Mohou nás překvapit nejen svojí jednoduchostí, ale také svojí chutí.

Mezi nejčastěji připravovaná rychlá jídla se bezesporu řadí salát. Jeho univerzálnost tkví hlavně v tom, že si jej můžeme dopřát s rohlíkem, kusem masa nebo klidně samotný. Saláty jsou dokonce doporučovány výživovými poradci jako vhodná rychlá a chutná svačina nebo večeře. Jeden takový chutný salát se dá připravit z kombinace fazolí a vajec.

Ingredience potřebné na fazolový salát:

  • 300 gramů bílých vařených fazolí
  • 5 vajec
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 středně velká brambora
  • 4 nakládané okurky
  • kopr

Ingredience potřebné na spojovací omáčku:

  • 160 gramů majonézy (min. 28%)
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany (min. 20%)
  • sůl
zapečené cannelloni

Plněné těstoviny v té nejjemnější smetanové omáčce: Tajná ingredience zajistí dokonalé spojení chutí

Suroviny, které to vyžadují, nejprve uvaříme

Jako první si vezmeme hrnec, který naplníme vodou. Umístíme do něj brambory a mrkev a počkáme, dokud se neuvaří. Ve vedlejším hrnci si připravíme vejce natvrdo, další hrnec použijeme na uvaření bílých fazolí. Jakmile jsou brambory a mrkev hotové, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. To samé provedeme s vejci, které je dobré ještě předem vychladit pod proudem studené vody.

příprava salátu

Vše smícháme a máme hotovo

Kostičky zeleniny a vajec umístíme do misky. Přidáme k nim také najemno nakrájené okurky, které v případě zájmů můžeme vyměnit za obyčejnou okurku, kterou jemně posolíme. Do směsi také přidáme najemno nasekaný kopr a vše pořádně promícháme. Do směsi následně přidáme také vařené fazole. Aby se nám salát spojil v jednotnou směs, připravíme si také omáčku.

salát

Dochucení je v tomto kroku to nejdůležitější

Spojovací omáčku vytvoříme ve vedlejší misce a to za pomoci majonézy a zakysané smetany. Kromě toho, že je zapotřebí tyto dvě suroviny pořádně promíchat, důležité je také dochucení. Kromě soli můžeme sáhnout také po pepři nebo po grilovacím koření. Jakmile jsme s výslednou chutí omáčky spokojeni, přidáme ji do misky se zeleninou, vše promícháme a dáme odpočívat do lednice.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*