Plněné těstoviny v té nejjemnější smetanové omáčce: Tajná ingredience zajistí dokonalé spojení chutí

zapečené cannelloni

Těstoviny cannelloni jsou oblíbené pro svůj tvar. Velké těstovinové trubky totiž můžete snadno naplnit libovolnou směsí, zapéct v troubě a chutné jídlo je rychle hotové.

Pokud často připravujete zapečené těstoviny nebo lasagně, určitě vyzkoušejte použít i těstoviny cannelloni. Což jsou široké těstovinové trubičky, které můžete plnit vámi zvolenou směsí. V tomto receptu použijte k naplnění smetanovou omáčku s rybou. Těstoviny bohatě zasypte sýrem a pak už jen nechte troubu, aby vše zapekla. Vynikající jídlo je připravené raz dva.

Ingredience potřebné na zapečené cannelloni

  • 3 cukety
  • 3 filety z platýse
  • sýr Gruyere nebo ementál
  • 12 trubiček cannelloni
  • sladká smetana
  • šťáva z citronu

Postup přípravy receptu

Cukety očistěte a nakrájejte je na kostičky. Rozehřejte si olej na pánvi a kostičky na ni dejte restovat. Filety z platýse pokapejte citronovou šťávou a přidejte k cuketě na pánev. Restujte filety z obou stran. Jakmile cuketa změkne pokapejte ještě citronovou šťávu a vše osolte. Filety si vyndejte bokem a do pánve přilijte 12% smetanu.

Mezitím si dejte vařit hrnec s vodou a trubičky cannelloni vložte na krátkou chvíli do vroucí vody, aby trochu změkly. Maximálně však pět minut, jinak by se vám špatně plnily. Cannelloni vyndejte a nechte trochu vychladnout. Filety nakrájejte na menší kousky vraťte zpět do smetanové omáčky a promíchejte. Nyní je potřeba směsí trubičky naplnit.

Pomozte si malou lžičkou a každou trubičku naplňte smetanovou nádivkou. Naplněné trubičky skládejte do vymazaného pekáčku vedle sebe. Jakmile máte naplněno, zbylou omáčku nalijte navrch a vše zasypte nastrouhaným sýrem. Nejlépe se hodí ten typu ementál, ale můžete použít i parmezán. Pekáček vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 200 °C po dobu 20 minut.

hotové lasagne

Nejlepší večeře, jakou jsem kdy vařila: Lahodný recept za 45 minut, přivezla jsem ho od italského kuchaře

těstoviny
Fotografie: Freepik

Jakmile je jídlo hotové, vytáhněte pekáček z trouby, nechte chvíli vychladnout a můžete servírovat. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvý zeleninový salát. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*