Toto mi poradil Ital na dovolené: Těstoviny se speciální omáčkou. Uložte si recept, toto je nejlepší smetanovo-sýrová omáčka jakou znám

Jestliže nemáte dostatek času na uvaření oběda, nemusíte se obracet na hotovky z prášku či konzervy. Těstoviny s jednoduchou, ale přesto chutnou omáčkou, vás zachrání. 

Pokud máte vlastní domácnost, tak jistě víte, že ne vždy se dá všechno stihnout. Lidé tyto situace mnohdy řeší tak, že se ošidí na jídle a spolehnou se raději na jídlo z prášku či čínskou polévku. To samozřejmě nemá z dlouhodobého hlediska dobrý vliv na tělo. Je tedy dobré znát chutný a rychlý recept, jako je tento.

Ingredience, které budete potřebovat k přípravě

  • Těstoviny dle vaší volby
  • Máslo – 100 g
  • Česnek – 5 až 6 stroužků
  • Hladká mouka – 4 lžíce
  • Kuřecí vývar – 375 ml
  • Plnotučné mléko – 375 ml
  • Petrželka – dle chuti
  • Strouhaný parmazán – 100 g
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti

Nachystejte si hrnec, napusťte do něj vodu, osolte a vyčkejte, než začne vřít. Poté do ní dejte těstoviny a vařte je tak dlouho, jak je uvedeno na obalu. Pokud nechcete, aby se tolik lepily, tak do vody přidejte i lžíci rostlinného oleje. Do hrnce, ve kterém budete dělat omáčku, dejte máslo a nechejte ho rozpustit. Česnek prolisujte a přidejte ho do hrnce k rozpuštěnému máslu, pomalu jej restujte po dobu 2 minut.

Fotografie: Freepik

Mezitím si nachystejte vývar a přimíchejte do něj mouku tak, aby v něm nebyly žádné hrudky. Po orestování česneku do hrnce přilijte mléko a vývar smíchaný s moukou. Omáčku vařte, dokud nezhoustne a přidejte do ní strouhaný parmazán. Petrželku omyjte, nasekejte najemno a přidejte ji do omáčky také, důkladně promíchejte.

Po rozpuštění parmazánu dejte do omáčky těstoviny a vše důkladně promíchejte. Pokrm ihned podávejte a moc dlouho jej neskladujte, omáčka je nejlepší čerstvá. Naservírované těstoviny s omáčkou můžete libovolně posypat jemně nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]