Když se řekne salát, mnoho lidí si vybaví ten bramborový, který máme na stole v období Vánoc. Nejen bramborový salát je ale chutný, připravit si můžeme lahodný pokrm i ze zeleniny a klobásy.
Do českých kuchyní bezesporu patří salát, pro který je typické použití majonézy. Takový si snadno můžeme připravit i doma a to bez použití velmi oblíbených brambor. I tak dokážeme během chvíle vytvořit lahodný salát, který nás zasytí a překvapí svou neobvyklou kombinací. Budeme na něj totiž potřebovat nejen již zmíněnou majonézu, ale také klobásu.
Ingredience potřebné na přípravu salátu:
- 150 gramů klobásy
- 1 středně velká okurka
- 2 vejce
- 100 gramů tvrdého sýra
- 150 gramů konzervované kukuřice
- majonéza
- krutóny
Ingredience stačí nakrájet a smíchat
Nejprve si vezmeme do ruky klobásu, kterou nakrájíme na tenké nudličky. Stejným způsobem zpracujeme také okurky. Mezitím si necháme v hrnci uvařit vajíčka. Jakmile jsou vajíčka připravené natvrdo, vychladíme je a oloupeme. Následně je nakrájíme na velké kostky a přidáme do mísy, ve které máme směs okurky s klobásou.
Tento lahodný nakládaný salát budete chtít přikládat ke každému pokrmu. Vydrží věčnost, tedy pokud odoláte
Majonéza směs nejen spojí, ale dodá jí chuť
Na hrubém struhadle nastrouháme sýr, který do směsi také zamícháme. Jako poslední ingredienci do směsi přidáme také konzervovanou kukuřici a vše spojíme majonézou. U té není dané množství z toho důvodu, aby si každý udělal salát tak, jak jemu vyhovuje. Může zde být tedy jen jako dochucovací složka a nebo jí můžeme použít takové množství, že se v ní ostatní ingredience ztratí.
Krutony můžeme zvolit domácí nebo kupované
Aby celkový pokrm nebyl příliš tučný, obzvláště v případě, že jsme majonézou nešetřili, je dobré do salátu přidat také krutony. Buď můžeme sáhnout po těch kupovaných, které seženeme v každém obchodě, nebo si můžeme doma připravit vlastní. Na ty budeme potřebovat staré pečivo, které jednoduše nakrájíme na malé kostičky a ty následně osmažíme na pánvi.
Napište komentář