Sekaná jinak: Mozzarella a žampiony povýší obyčejné jídlo na skvělý pokrm

Tato sekaná je v něčem jiná. Do masa se přidávají houby a sýr. A jaký je výsledek? Ohromí vás svou lahodnou chutí. Samotná příprava je přitom stejně jednoduchá, jako je tomu u běžné sekané. Pokud chcete zkusit inovaci klasického receptu, podívejte se, jak na to.

Co budete potřebovat?

Z čeho se dělá klasická sekaná jistě tušíte. Tento recept využívá navíc houby a sýr. Nejde tedy stále o nic složitého, konkrétně budete potřebovat tyto ingredience:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 100 g žampionů
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g tvrdého sýra
  • Sůl, pepř a petržel na dochucení

Zpracuje maso

Je to stejné, jako u klasické sekané. Maso dejte do mísy, přidejte sůl, pepř a petržel a v případě tohoto receptu také nakrájené žampiony a nastrouhaný tvrdý sýr. Mozzarellu zatím ponechte stranou. Maso důkladně zpracujte tak, aby se nejenom spojily oba druhy, ale aby se také rovnoměrně rozložily žampiony po celém množství. Maso zpracovávejte rukou do doby, než začne uvolňovat bílkovinu, začne být lehce lepivé a držet svůj tvar.

Rozložte ho na pečicí papír

Nyní maso rozložte na pečicí papír tak, žen vytvoří větší placku. Nyní přichází chvíle pro nakrájenou mozzarellu, kterou na danou placku položte. A to tak, aby bylo pokud možno na středu, po celém průměru placky. Následně placku uzavřete a pomačkejte tak, aby byla sekaná uzavřená a sýr nevytékal a aby také měla požadovaná tvar.

Uzavřete v pečicím papíru a pečte

Do pečicího papíru maso následně zabalte a svažte na konci pomocí provázku. Vložte do zapékací mísy a následně můžete vložit i do trouby. Tu předehřejte na 180 stupňů a při této teplotě pečte po dobu 45–50 minut. Po vyndání z trouby nechte chvíli odpočinout a potom nakrájejte. Tato sekaná samozřejmě může být konzumována i studená. V teplé úpravě doporučíme bramborovou kaši, ve studené chléb, hořčici a kyselou okurku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]