Kuřecí řízky patří mezi velmi oblíbená jídla. Když je však uděláte z mletého masa podle tohoto receptu, poznáte řízky úplně jinak, než jste byli doposud zvyklí.
Někteří lidé si nedokáží představit nějakou slavnostnější večeři bez bramborového salátu a řízku. Nezáleží na tom, zda se jedná o kuřecí či vepřový, každopádně je řízek velmi oblíbeným pokrmem. Spoustě lidí se však stává, že po dosmažení je řízek suchý a požitek z jídla pak nenaplní očekávání. To se vám díky tomuto receptu však stát nemůže.
Co budete potřebovat
- 500 g mletého masa
- 200 g kefíru
- 1 ks cibule
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- pepř a další koření dle chuti
- 100 g mouky
- 1 lžička jedlé sody
- rostlinný olej na smažení
Příprava masa je základ
Vezměte si dostatečně velkou misku, dejte do ní mleté maso, ke kterému přidejte jedlou sodu, kefír, vejce, sůl a cukr. Cibuli poté do směsi propasírujte pomocí mlýnku na maso a vše důkladně promíchejte, ať se vám všechny chutě krásně spojí. Následně do mletého masa přidejte mouku a pomocí rukou maso řádně prohněťte, aby se vám netvořily hrudky.
Řízky osmažte na pánvi
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Z mletého masa tvořte přibližně stejně velké kusy masa a položte je na rozpálený olej tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Z obou stran pak jednotlivé kousky smažte přibližně 10 minut, ať se vám vytvoří zlatavá chutná kůrka. Po dosmažení řízky z pánve vyndejte a už budou připraveny k servírování.
Příloha je na vás
Poté, co máte maso hotové, je na čase jej naservírovat na stůl k nějaké příloze. Vhodná příloha je pouze dle vašich preferencí. Někdo k tomuto masu má rád bramborový salát či brambory. Skvělým doplňkem je však i jakákoliv obyčejná smetanová omáčka, se kterou tyto mleté řízky chutnají také velmi dobře.
Napište komentář