Už nemusíte mít strach z toho, že vámi zakoupené maso nebude dobré. Stačí, když budete pouze dodržovat těchto těchto několik jednoduchých triků.
Maso z obchodu už můžete jít beze strachu z toho, že obsahuje nějaké škodlivé látky. Je dost možné, že si pamatujete, že kuřata, která jste jedli, byla vždy domácí a tak jste neměli strach je sníst. Tyto doby už jsou bohužel pryč a mnohem více lidí kuřata spíše kupuje. Jenže kuřata, která jsou v supermarketech, bývají velmi často krmena různými hormony a nebo antibiotiky. Z toho důvodu byste měli znát těchto pár triků, abyste kuřata vyčistili.
První metoda
Pokud jste se rozhodli, že kuře, které jste koupili v obchodě, uvaříte, vývar z něj poté už raději nepoužívejte. Není v něm totiž nic užitečného. Během vaření se z masa totiž vyplaví všechny různé toxiny a dostanou se tak do vývaru. Takže kdybyste tento vývar použili, dostanou se tyto škodlivé látky do vašeho těla a to je přesně to, co nechcete.
Druhá metoda
Jedním z nejoblíbenějších obědů vždy bude pečené kuře s rýží a nebo brambory. Je totiž dokonale křehké a šťáva, kterou pustí, je právě například s rýží úplně ideální. Pokud se tedy rozhodnete, že kupované kuře upečete, odstraňte z něj všechny vnitřní orgány. Tam se totiž hromadí toxiny a škodlivé látky. Také se doporučuje odstranit kůžičku.
Třetí metoda
Před vařením či pečením byste měli kuře ponořit do roztoku. Na přípravu potřebujete 1 litr čisté vody a pár lžic kuchyňské soli. Do roztoku také můžete přidat pár lžic citronové šťávy. Vložte kuře do tohoto roztoku na dvě hodiny, poté ho vylijte, udělejte nový, a kuře do něj opět položte. Nejen, že maso bude vyčištěné, ale také bude křehčí. Opravdu to vyzkoušejte.
Napište komentář