Pečená kuřecí stehna jak je neznáte

Fotografie: Pixabay

Přemýšlíte marně jak ozvláštnit váš jídelníček? Vaše rodina vám vyčítá, že jíte stále to samé dokola? Zkuste něco nového, lehkého, chutného a navíc ještě zdravého.

Zdá se vám, že váš rodinný jídelníček je neustále stejný? Zkuste náš recept, který změní obyčejná kuřecí stehna na skvělé jídlo. Kuřecí stehna na hlávkovém zelí jsou velmi sytá a krásně šťavnatá. Díky zelí navíc do svého těla doplníte různé vitamíny. Recept není složitý a zvládne ho opravdu každý. Tento nedělní oběd budete milovat.

Co všechno budete potřebovat?

Na čtyři porce si připravte čtyři kuřecí stehna, případně čtvrtky. Dále jedno hlávkové zelí, olej, sůl, pepř, mletou papriku, sójovou omáčku, rajčatovou omáčku a rozpuštěné máslo. Začněte tím, že si ve velké míse okořeníte kuřecí stehna. Přidejte k nim tedy sůl a mletý pepř podle chuti. Přidejte libovolné množství sladké papriky a zakápněte asi lžicí protlaku a sójovou omáčkou. Přilijte rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte čistou rukou.

Fotografie: Freepik

Nyní si k ruce vezměte mladé bílé zelí a umyjte ho. Pořádně očistěte od košťálu a poté nakrájejte na pláty široké asi dva centimetry široké. Ty potom vyskládejte na olejem pomazaný plech a okořeňte stejným kořením jako stehna. Nakonec na zeleninu položte připravená kuřecí stehna. Pokrm zapékejte v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Jak na servírování stehen

Upečená kuřecí stehna se zelím ihned podávejte. Hodit se k nim bude například bramborové pyré, opékané brambory nebo pečivo. Vyzkoušet můžete také pyré z brambor a batáty, chutné budou i šťouchané brambory. Pokud nejíte přílohy nevadí, pravděpodobně si velmi pochutnáte i na samotném kuřecím stehně s hlávkovým salátem. Jídlo tak bude ještě dietnější. Místo přílohy pak můžete připravit ke kuřeti například okurkový salát.

Fotografie: Freepik

Pokud vám zelí nechutná a nebaví vás obyčejné pečené kuře, můžete vyzkoušet i jiné recepty. Kuřecí stehna skvěle chutnají, pokud k nim do trouby dáte péct celer, mrkve a brambory. Navíc jde o velmi praktický pokrm, který jen připravíte a dál se peče sám. Navíc zašpiníte jen jeden pekáč a nic dalšího. Pokud máte raději méně zdravé varianty, pak výborně chutná kuře s anglickou slaninou či kuře pečené na pivu. Variant je opravdu mnoho.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]