Tohle jídlo se „dělá samo“, doslova nejlepší pečené kuře, jaké jste kdy jedli. Našel se originální francouzský recept na zapečené a mega šťavnaté s rajčetem

Pokud milujete rychlou přípravu jídla, můžete si doma vyzkoušet upéct jednoduchý pokrm. Například toto šťavnaté kuře s rajčaty a sýrem, jež stačí dát zapéct do trouby. 

V případě, že si děláte pokrmy z kuřecího masa často, pravděpodobně už budete znát hodně návodů, jak jej připravit. Jestliže byste si chtěli obohatit svůj jídelníček o nový způsob přípravy, můžete vyzkoušet tento francouzský recept na zapečená kuřecí prsa. Stačí k nim přidat několik ingrediencí a dát vše zapéct do trouby. Takto rychlou večeři / oběd můžete udělat kdykoliv a jídlo je vhodné i pro návštěvy.

Potřebné ingredience k vaření

  • 500 gramů kuřecích prsou / kuřecí řízky
  • 150 gramů sýru
  • 100 gramů majonézy
  • 2 až 3 kusy rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • pepř, sůl a koření podle chuti

Pusťte se do práce

Hned poté, co si nachystáte všechny potřebné ingredience, můžete začít s prací. K ruce si vezměte podložku a ostrý nůž, kterým nakrájejte kuřecí maso na malé kousky. Dejte si ho bokem do mísy a pokračujte v práci. Nyní je čas na nakrájení rajčat. Ta by měla být na kolečka. Hned poté najděte struhadlo a nastrouhejte si sýr.

Fotografie: Pexels

Pomalu se dostáváte k pečení

Vezměte plech a vymažte jej máslem nebo olejem. Jestliže si chcete ušetřit práci s následným mytím, použijte papír na pečení. V misce jste si nechali maso, a to nyní opepřete a osolte podle chuti. Do druhé misky nastrouhejte česnek a smíchejte jej s majonézou. Maso potřete touto omáčkou a dejte na plech. Na něj začněte pokládat rajčata a až budete mít hotovo, vše zasypte nastrouhaným sýrem.

Pokud vám česnek nevoní nebo jej nemáte příliš v lásce, lze jej zaměnit za jinou ingredienci. S majonézou si můžete smíchat i kopr či uzenou papriku. Ti, kteří milují ostřejší jídla si do omáčky mohou přidat chilli nebo hořčici.

Vyzkoušejte cokoliv, co vám bude připadat vhodné a třeba přijdete na dobrou kombinaci.

Rozehřejte troubu a začněte péct

Předem si předehřejte troubu na 180 °C a až bude v troubě požadovaná teplota, dejte plech s jídlem dovnitř. Nechte péct přibližně 20 až 30 minut a pravidelně pokrm kontrolujte, zda se nepřipaluje. Pokud byste se báli, že se vám sýr připeče nebo spálí, dejte jej na rajčata na posledních 10 minut pečení. Díky tomu se stihne roztéct a nepřipálí se.

Protože u tohoto francouzského receptu není součástí příloha, lze jídlo doplnit zeleninovým salátem nebo pečivem. Pokud máte raději přílohu, skvěle se k tomuto pokrmu hodí brambory nebo hranolky. Ty si můžete opéct na jiném plechu, který dáte do trouby současně s masem. Takto ušetříte náklady za elektřinu i čas, jež byste strávili při čekání na dopečení hranolek / brambor.