Bílé zelí je klíčové tajemství, díky kterému jsou má kuřecí stehna tak šťavnatá

pečená kuřecí stehna

Pokud si nevíte rady s přípravou oběda nebo večeře a hledáte rychlý, snadný a levný recept, zkuste pečená kuřecí stehna s bílým zelím. Nic jednoduššího nenajdete.

Příprava pokrmů v troubě je často mnohem jednodušší než vaření či smažení na plotně. Všechno můžete naházet do jednoho pekáče, šoupnout do trouby a jen čekáte, než je jídlo hotové. Navíc je to úspora času, mezitím můžete dělat jiné věci, které jsou zrovna potřeba. Také uděláte něco pro svou figuru, protože pokrmy pečené v troubě jsou zpravidla dietnější. Zkuste šťavnaté pečené kuře se zelím.

Proč zrovna kuře se zelím

Pokud chcete docílit toho, aby kuřecí maso zůstalo šťavnaté a zároveň získalo zlatohnědou krustu, je potřeba, abyste jej skutečně pekli, ne dusili. Proto je dobré zvolit kuřecí stehna, která mají dostatek tuku, aby zůstalo maso pečené. Pokud k němu přidáte ještě zelí, pohltí veškerou šťávu a vůni pokrmu. Maso zůstane perfektně propečené, křupavé a zároveň šťavnaté.

Pečená kuřecí stehna se zelím

Recept je skutečně velmi jednoduchý a zvládne ho i naprostý začátečník. Připravte si následující ingredience, kterých není moc, a řiďte se postupem krok po kroku.

  • 1 ks bílého zelí,
  • 4 kuřecí stehna,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • 3 stroužky česneku a
  • 3 PL olivového oleje.
Kuřecí roláda

Vezměte kuřecí maso, vejce a tyto tajné přísady a dostanete lahodnou roládu za pár korun

kuřecí stehna

Bílé zelí nakrájejte na silnější plátky a vyložte na plech s pečicím papírem. Vytvořte si takový zelný záhon, osolte jej a opepřete a položte na něj kuřecí stehna. Česnek oloupejte a rozdrťte, smíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem. Použít můžete i další koření, například koriandr, sušenou bazalku, červenou papriku, jak chcete podle vlastní chuti. Touto směsí pomažte kuřecí stehna i zelí.

Troubu zapněte na 180 stupňů a vložte připravený pokrm. Pečte zhruba 45 minut. Zkrátka, jakmile maso získá zlatohnědou barvu, máte hotovo. Skutečně dodržujte postup, maso přijde vždy na zelí. Je to z toho důvodu, že bez zeleniny ve spodní části by se spodek masa nafoukl tukem, zatímco vršek by zůstal vysušený. Zelí můžete nechat jako přílohu, popřípadě si připravit pár brambor.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*