Pokud máte rádi vypečenou křupavou slaninu, je tento recept pro vás. Udělejte si roládu plněnou brambory a sýrem. Tato lahůdka zmizí ze stolu raz dva.
Rozteklý sýr a křupavá zapečená slanina, tomu mnoho lidí neodolá. Slaninovou roládu můžete připravit jako rychlou večeři. Úhledně nakrájená na kolečka se však bude vyjímat i na svátečním stole nebo jako teplé pohoštění pro vaše hosty. Navíc je k její přípravě potřeba jen tři hlavní suroviny. Tuto lahůdku musíte vyzkoušet.
Co budete na křupavou roládu potřebovat
- 10 plátků slaniny
- 500 g brambor, klidně použijte bramborové krokety
- 250 g čedaru
- 1 zelená paprika
- 2 vejce
- kopr
- párátka
- alobal
Jak postupovat při přípravě rolády
Nejprve si osmažte bramborové krokety na pánvi. Pokud nemáte krokety, oloupejte klasické brambory, nakrájejte je na kostky a vhoďte je na 5 minut do vroucí vody. Poté sceďte, nechte dobře okapat a osmažte je na pánvi. Chceme ve výsledném jídle cítit chuť pečených brambor. Pokud si však chcete práci ušetřit, stačí, když brambory jenom uvaříte.
K osmaženým bramborám přidejte dvě vejce a zelenou papriku nakrájenou na kostičky. Směs osolte, opepřete a přidejte trochu čerstvého nebo sušeného kopru. Vše důkladně promíchejte. Nyní si připravte obdélník alobalu a naskládejte na něj delší plátky slaniny. Slaninu překládejte přes sebe, aby vznikl šachovnicový vzor.
Skládejte slaninu do vzoru šachovnice
Začněte položením prvního plátku slaniny, aby byl vodorovně k vám. Kolmo k němu pak naskládejte pět plátků vedle sebe. První bude ležet na základním plátku slaniny, druhý bude pod ním, třetí nad ním a takto tvoříte cik cak vzor. Poté slaninu zajistěte párátky a pokračujte přidáváním vodorovných pruhů, které opět proplétáte nahoru a dolů. Ve videu níže se můžete podívat, jak má být slanina správně naskládaná.
Nyní vezměte bramborovou směs a rozetřete ji na slaninu. Nedotírejte až úplně do krajů a nechte si okraje slaniny na pozdější zabalení celé rolády. Poté si na hrubém struhadlo nastrouhejte čedar a bramborovou směs jím posypte. Nyní s pomocí alobalu začněte slaninu rolovat na délku. Kraje rolády zajistěte slaninou, aby z ní sýr nevytekl. Poté alobal odstraňte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte 45 minut na 190 °C. Po upečení vytáhněte z trouby a nechte trochu vychladnout. Poté roládu nakrájejte na kolečka. Podávat ji můžete s tatarkou kečupem, barbecue omáčkou nebo jinou, kterou máte rádi. Křupavá zapečená slanina a rozteklý sýr uvnitř, budou skutečným chuťovým zážitkem. Dobrou chuť.
Napište komentář