Tato slaninová rolka bere internet útokem. Podávejte ji jako rychlou večeři nebo teplé pohoštění pro nečekané hosty

slaninová roláda

Pokud máte rádi vypečenou křupavou slaninu, je tento recept pro vás. Udělejte si roládu plněnou brambory a sýrem. Tato lahůdka zmizí ze stolu raz dva.

Rozteklý sýr a křupavá zapečená slanina, tomu mnoho lidí neodolá. Slaninovou roládu můžete připravit jako rychlou večeři. Úhledně nakrájená na kolečka se však bude vyjímat i na svátečním stole nebo jako teplé pohoštění pro vaše hosty. Navíc je k její přípravě potřeba jen tři hlavní suroviny. Tuto lahůdku musíte vyzkoušet.

Co budete na křupavou roládu potřebovat

  • 10 plátků slaniny
  • 500 g brambor, klidně použijte bramborové krokety
  • 250 g čedaru
  • 1 zelená paprika
  • 2 vejce
  • kopr
  • párátka
  • alobal

Jak postupovat při přípravě rolády

Nejprve si osmažte bramborové krokety na pánvi. Pokud nemáte krokety, oloupejte klasické brambory, nakrájejte je na kostky a vhoďte je na 5 minut do vroucí vody. Poté sceďte, nechte dobře okapat a osmažte je na pánvi. Chceme ve výsledném jídle cítit chuť pečených brambor. Pokud si však chcete práci ušetřit, stačí, když brambory jenom uvaříte.

pečené brambory

K osmaženým bramborám přidejte dvě vejce a zelenou papriku nakrájenou na kostičky. Směs osolte, opepřete a přidejte trochu čerstvého nebo sušeného kopru. Vše důkladně promíchejte. Nyní si připravte obdélník alobalu a naskládejte na něj delší plátky slaniny. Slaninu překládejte přes sebe, aby vznikl šachovnicový vzor.

plátky slaniny

Skládejte slaninu do vzoru šachovnice

Začněte položením prvního plátku slaniny, aby byl vodorovně k vám. Kolmo k němu pak naskládejte pět plátků vedle sebe. První bude ležet na základním plátku slaniny, druhý bude pod ním, třetí nad ním a takto tvoříte cik cak vzor. Poté slaninu zajistěte párátky a pokračujte přidáváním vodorovných pruhů, které opět proplétáte nahoru a dolů. Ve videu níže se můžete podívat, jak má být slanina správně naskládaná.

nastrouhaný čedar

Nyní vezměte bramborovou směs a rozetřete ji na slaninu. Nedotírejte až úplně do krajů a nechte si okraje slaniny na pozdější zabalení celé rolády. Poté si na hrubém struhadlo nastrouhejte čedar a bramborovou směs jím posypte. Nyní s pomocí alobalu začněte slaninu rolovat na délku. Kraje rolády zajistěte slaninou, aby z ní sýr nevytekl. Poté alobal odstraňte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte 45 minut na 190 °C. Po upečení vytáhněte z trouby a nechte trochu vychladnout. Poté roládu nakrájejte na kolečka. Podávat ji můžete s tatarkou kečupem, barbecue omáčkou nebo jinou, kterou máte rádi. Křupavá zapečená slanina a rozteklý sýr uvnitř, budou skutečným chuťovým zážitkem. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*