Když se chcete blýsknout nějakou lahůdkou před svými hosty, tak to chce něco opravdu jedinečného. Určitě je mile překvapíte slaným dortem z kuřecího masa.
Někdo peče kuřecí bábovku. Lze ale také docela dobře upéct slaný dort z kuřecího masa. Na přípravu je poněkud náročnější na čas, ale zase nabízí něco netradičního. Nejlépe se na něho hodí kuřecí prsa, která jsou jemná a plná lehce stravitelných bílkovin. Na nádivku lze použít nakládané okurky, které dají dortu tu správnou chuť.
Co budete potřebovat na slaný dort s kuřecími prsy
- 400 g kuřecích prsou
- 450 g kefíru
- 2 velká vejce
- 4 polévkové lžíce mouky
- špetka soli a pepře dle chuti
- půl lžičky mletého muškátového oříšku
- 250 g majonézy
- 180 g taveného sýra
- 2 nakládané okurky
- 15 zelených oliv
- hrst bylinek – kopr, petržel, pažitka
Postup přípravy
- Nejprve si musíte připravit těsto na dort. Kuřecí prsa nakrájíte na kousky a dáte do misky mixéru. Přidáte sůl, mletý pepř a mletý muškátový oříšek. Vše dobře společně rozmixujete na kaši. Nemáte-li mixér, pak je možné použít mlýnek na maso. Výsledek bude podobný.
- Do mletého masa přidáte vejce, mouku, prášek do pečiva a kefír. Opět vše promixujete.
- Rozpálíte si pánev s rostlinným olejem a z těsta budete smažit palačinky na mírném ohni do zhnědnutí. Celkem by se vám mělo podařit 7 palačinek. Necháte je vychladnout.
- Nyní si připravíte dortovou náplň. Nakládané okurky nastrouháte najemno a vytlačíte z nich vodu. Také olivy nastrouháte. Obojí dáte do misky, doplníte tavených sýrem a dobře promícháte. Doplníte majonézou, česnekem a bylinkami. A opět promícháte.
- Jednotlivé palačinky natřete nádivkou a naskládáte je na sebe. Povrch dortu posypete najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
- Hotový dort dáte do chladničky, aby se dobře zaležel. Měl by v ní zůstat alespoň půl hodiny.
- Pak můžete dort nakrájet na porce a podávat. Chutná výborně.
Napište komentář