Sýrový palačinkový dort z kuřecích prsou s majonézou a kefírem. Báječný předkrm! Recept podle norem ČSN. Uložte si ho a neztraťte

Když se chcete blýsknout nějakou lahůdkou před svými hosty, tak to chce něco opravdu jedinečného. Určitě je mile překvapíte slaným dortem z kuřecího masa.

Někdo peče kuřecí bábovku. Lze ale také docela dobře upéct slaný dort z kuřecího masa. Na přípravu je poněkud náročnější na čas, ale zase nabízí něco netradičního. Nejlépe se na něho hodí kuřecí prsa, která jsou jemná a plná lehce stravitelných bílkovin. Na nádivku lze použít nakládané okurky, které dají dortu tu správnou chuť.

Co budete potřebovat na slaný dort s kuřecími prsy

  • 400 g kuřecích prsou
  • 450 g kefíru
  • 2 velká vejce
  • 4 polévkové lžíce mouky
  • špetka soli a pepře dle chuti
  • půl lžičky mletého muškátového oříšku
  • 250 g majonézy
  • 180 g taveného sýra
  • 2 nakládané okurky
  • 15 zelených oliv
  • hrst bylinek – kopr, petržel, pažitka

Postup přípravy

  1. Nejprve si musíte připravit těsto na dort. Kuřecí prsa nakrájíte na kousky a dáte do misky mixéru. Přidáte sůl, mletý pepř a mletý muškátový oříšek. Vše dobře společně rozmixujete na kaši. Nemáte-li mixér, pak je možné použít mlýnek na maso. Výsledek bude podobný.
  2. Do mletého masa přidáte vejce, mouku, prášek do pečiva a kefír. Opět vše promixujete.
  3. Rozpálíte si pánev s rostlinným olejem a z těsta budete smažit palačinky na mírném ohni do zhnědnutí. Celkem by se vám mělo podařit 7 palačinek. Necháte je vychladnout.
  4. Nyní si připravíte dortovou náplň. Nakládané okurky nastrouháte najemno a vytlačíte z nich vodu. Také olivy nastrouháte. Obojí dáte do misky, doplníte tavených sýrem a dobře promícháte. Doplníte majonézou, česnekem a bylinkami. A opět promícháte.
  5. Jednotlivé palačinky natřete nádivkou a naskládáte je na sebe. Povrch dortu posypete najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
  6. Hotový dort dáte do chladničky, aby se dobře zaležel. Měl by v ní zůstat alespoň půl hodiny.
  7. Pak můžete dort nakrájet na porce a podávat. Chutná výborně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*